GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ουρές για τις κάρτες σίτισης! Αυξημένη κίνηση στα ΚΕΠ – 2.500 οι δικαιούχοι στον Δήμο Ξάνθης

-Την προηγούμενη εβδομάδα παρέλαβαν πρώτα τους κωδικούς και περίμεναν τις κάρτες οι δικαιούχοι -Στις κάρτες πιστώνονται χρήματα τα οποία...

-Την προηγούμενη εβδομάδα παρέλαβαν πρώτα τους κωδικούς και περίμεναν τις κάρτες οι δικαιούχοι
-Στις κάρτες πιστώνονται χρήματα τα οποία αντιστοιχούν στα ψώνια του μήνα 

Τις κάρτες Κοινωνικής Αλληλεγγύης, γνωστές και ως κάρτες σίτισης, ξεκίνησαν να παραλαμβάνουν το πρωί της Τρίτης οι δικαιούχοι στην Ξάνθη. 

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα άρχισαν να καταφτάνουν οι κωδικοί (pin) με τους δικαιούχους αρχικά να ξαφνιάζονται, μιας και δεν είχαν καν παραλάβει τις κάρτες στα χέρια τους, ωστόσο όπως έγινε γνωστό στην συνέχεια η διαδικασία της παραλαβής των καρτών προγραμματίστηκε για την Τρίτη. 

Αυξημένη κίνηση στα ΚΕΠ
Στην Ξάνθη η κίνηση στα ΚΕΠ, μέσω των οποίων γίνεται η διάθεση των καρτών, ήταν ιδιαίτερα αυξημένη μόλις ξεκίνησε η διαδικασία λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Τρίτης. Μόνο στον Δήμο Ξάνθης οι δικαιούχοι που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης ανέρχονται σε 2.500, ενώ εξίσου μεγάλος είναι ο αριθμός των δικαιούχων σε ολόκληρο τον Νομό. 

Αν αναλογιστεί κανείς τις προϋποθέσεις που τέθηκαν ως κριτήριο για την ένταξη των πολιτών στο εν λόγω πρόγραμμα, ήτοι την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση του καθενός, διαπιστώνει για ακόμη μια φορά το μέγεθος τόσο της ανεργίας που πλήττει την περιοχή αλλά και την δραματική αύξηση του αριθμού των πολιτών που χρίζουν ουσιαστικής στήριξης. 

Έξω από το κεντρικό ΚΕΠ, επί της οδού Σμύρνης, σχηματίζονταν ουρές από τους πρώτους δικαιούχους που έσπευσαν να παραλάβουν τις κάρτες σίτισης ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχες εικόνες αντίκριζε κανείς τόσο κατά την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων όσο και τις ημέρες που ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι του "δωρεάν ρεύματος". 

Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα
Φυσικά από την όλη διαδικασία δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα στην περίπτωση της Ξάνθης. Ανάμεσα στους πολίτες που υπέβαλαν αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα υπήρχαν και οι... επιτήδειοι που αν και είχαν χαμηλά εισοδήματα ωστόσο διέθεταν καταθέσεις στην τράπεζα. Φυσικά οι αιτήσεις τους δεν έγιναν δεκτές και ως εκ τούτου δεν συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των δικαιούχων. 

Τι αναφέρει το Υπουργείο
Όπως είναι γνωστό η επιδότηση σίτισης δίδεται υπό μορφή ηλεκτρονικής κάρτας για την προμήθεια τροφίμων από καταστήματα, συνολικής αξίας 70 ευρώ/μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30 ευρώ ανά μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένειας μέχρι του ποσού των 220 ευρώ μηνιαίως.

Οι κάρτες αυτές ενεργοποιούνται από την Παρασκευή 24 Ιουλίου και οι δικαιούχοι θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν σε καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν POS (μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών). 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας παρακαλούνται οι δικαιούχοι, λόγω του μεγάλου αριθμού, να ακολουθούν τις υποδείξεις των λειτουργών στα ΚΕΠ για την γρήγορη και χωρίς προβλήματα εξυπηρέτησή τους.