Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
recent

Κλείνει το ΙΚΑ Ορεστιάδας - Μεταφέρονται στο Διδυμότειχο οι 9 υπάλληλοι και όλα τα αρχεία!

-Αντέδρασε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Νατάσα Γκαρά, για την αρνητική εξέλιξη 

Στο ΙΚΑ Διδυμοτείχου καλούνται να μεταφερθούν οι 9 εργαζόμενοι που απασχολούνται σήμερα το ΙΚΑ Ορεστιάδας, στο οποίο φαίνεται πως μπαίνει... λουκέτο! 

Σύμφωνα με έγγραφο το οποίο υπογράφει ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, κ. Χαράλαμπος Καλαματιανός, και στο οποίο κάνει μνεία η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νατάσα Γκαρά, οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ Ορεστιάδας θα πρέπει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου να “μετακομίσουν” μαζί με τα αρχεία της υπηρεσίας στο ΙΚΑ Διδυμοτείχου. 

Πρόκειται για έναν σχεδιασμό, περί συγχώνευσης των δύο παραρτημάτων του ΙΚΑ στον Έβρο, ο οποίος ωστόσο δεν υλοποιήθηκε μιας και υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, από μια τέτοια εξέλιξη. 

"Σε απάντηση μάλιστα, σε σχετική ερώτησή μου στις 18/3/2015, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Δ. Στρατούλης, σημείωνε στις 8/6/2015, ότι εξετάζεται «αρμοδίως η δυνατότητα συστέγασης των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο ιδιόκτητο κτίριο του ΟΑΕΔ στην Ορεστιάδα», προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι και να μην υπάρχει η αρνητική, για την τοπική κοινωνία, εξέλιξη, να κλείσει δηλαδή το υποκατάστημα του ΙΚΑ Ορεστιάδας" σημειώνει μεταξύ άλλων σε επιστολή της προς τον Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Θεωνά Ιωάννη αλλά και τον Υφ.  Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Χαϊκάλη Παύλο, η Βουλευτής του Έβρου. 

"Η σημερινή κατάσταση του ΙΚΑ Ορεστιάδας είναι άμεσα συνδεδεμένη με μια σειρά από ζητήματα που ταλανίζουν όχι μόνο το εν λόγω υποκατάστημα του ΙΚΑ, αλλά συνολικότερα τον φορέα ασφάλισης στη χώρα μας. Η έλλειψη προσωπικού, οι υποβαθμισμένες υλικοτεχνικές υποδομές, η ανεπαρκής χρηματοδότηση και οι μειωμένες παροχές είναι ζητήματα πάνω στα οποία η νέα κυβέρνηση πρέπει να ενσκήψει και να μεριμνήσει για την κατά το συντομότερο δυνατόν επίλυση τους" επισημαίνεται στην ίδια επιστολή, ενώ γίνεται αναφορά στις επιπτώσεις που θα έχει η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού. 

"Το κλείσιμο του υποκαταστήματος δεν είναι λύση, καθώς η Ορεστιάδα αριθμεί περί τους 40.000 κατοίκους, ενώ το οικείο ΙΚΑ εξυπηρετεί 12.500 ασφαλισμένους, 2.500 συνταξιούχους, 1.500 ενεργές επιχειρήσεις και εκατοντάδες οικοδομικά έργα εν ενεργεία. Είναι αδιανόητο, ειδικά σε μια περιοχή με ακραία καιρικά φαινόμενα και άθλιο οδικό δίκτυο χωρίς ουσιαστική σιδηροδρομική σύνδεση, να εξαναγκασθούν χιλιάδες συμπολίτες μας να διανύουν ως και 70 χιλιόμετρα για να μεταβούν στο Διδυμότειχο, προκειμένου να θεωρήσουν βιβλιάριο ασθένειας ή να διεκπεραιώσουν συνταξιοδοτικά θέματα ή να πληρώσουν τις εισφορές τους. Η αποστέρηση της περιοχής από τις πλέον βασικές δημόσιες υπηρεσίες οδηγεί στην κοινωνική ερήμωση αυτής της ακριτικής περιοχής.

Παρακαλώ να λάβετε σοβαρά υπόψη τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει για την τοπική κοινωνία, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους το ενδεχόμενο κλεισίματος και να μην προχωρήσετε σε αυτή την αιφνιδιαστική κίνηση, ώστε να παραμείνουν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στην Ορεστιάδα" καταλήγει η κα Γκαρά. 
ThrakiToday Xanthi

ThrakiToday Xanthi

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.