GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Οδύσσεια των συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες της Ξάνθης – Έμφραγμα στον ιδιωτικό τομέα

Από την στήλη ο Αδιάκριτος  Μόνο θλίψη προκαλούσε το θέαμα που έβλεπε κανείς από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης έξω από τις τρ...

Από την στήλη ο Αδιάκριτος 

Μόνο θλίψη προκαλούσε το θέαμα που έβλεπε κανείς από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης έξω από τις τράπεζες της Ξάνθης. Ηλικιωμένοι να συνωστίζονται και να σπρώχνονται έξω από τις κλειστές τράπεζες, που είχε ανακοινωθεί ότι θα ανοίξουν, για να πάρουν μόλις ένα μικρό μέρος της σύνταξής τους ήτοι το ποσό των 120 ευρώ. Οι περισσότεροι, φτάνοντας στις τράπεζες συνειδητοποιούσαν μάλιστα ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μιας και εντελώς ξαφνικά αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας να γίνεται αλφαβητικά η καταβολή των συντάξεων. Η ταλαιπωρία μεγάλωνε όσο η ώρα περνούσε, αφού και αυτοί που έβλεπαν τα ειδοποιητήρια των τραπεζών, περί της αλφαβητικής καταβολής των χρημάτων, δεν το έβαζαν κάτω και παρέμεναν έξω από τις Τράπεζες ελπίζοντας πως θα εξυπηρετηθούν. Κάποιοι άλλοι, που έρχονταν μάλιστα και από χωριά του Νομού έφευγαν απογοητευμένοι αλλά και εξοργισμένοι ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που βρέθηκαν για ώρες την Δευτέρα όρθιοι έξω από τις Τράπεζες περιμένοντας αυτές να ανοίξουν, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί αν και δεν συνέβη ποτέ. 
.......

Οι εικόνες ντροπής σίγουρα δεν τιμούν κανέναν, ωστόσο δυστυχώς δεν είναι πρωτόγνωρες για την χώρα αλλά και για την περιοχή. Πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί αμέτρητες αντίστοιχες εξευτελιστικές σκηνές στην Ξάνθη, με άπορους να συνωστίζονται σε ουρές για μια σακούλα τρόφιμα, με συνταξιούχους και ανέργους να ζουν στα όρια της εξαθλίωσης αλλά και με πολίτες να “βουτούν” μέσα σε κάδους απορριμμάτων για μερικά υπολείμματα τροφών. Όλα αυτά τα έζησε στο πετσί της η κοινωνία η οποία άλλωστε επέλεξε στις τελευταίες εκλογές την αλλαγή, ελπίζοντας στην ελπίδα η οποία παρά τις εξαγγελίες ωστόσο δεν ήρθε ακόμη. 
.......

Την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις της περιοχής, όσες τουλάχιστον είχαν μείνει ανοιχτές να λειτουργούν ή μάλλον να ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας αλλά και την επιδρομή φόρων που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δέχθηκαν ένα χοντρό χαστούκι από την Δευτέρα το πρωί. Η αγορά, που ούτως ή άλλως ήταν μουδιασμένη, νέκρωσε ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα αρκετοί επιχειρηματίες να μείνουν χωρίς ρευστό, ενώ και ο κόσμος από την πλευρά του παραμένει συγκρατημένος σχετικά με τις, εδώ και καιρό περιορισμένες, αγορές του.
....... 

Βέβαια, δεν έλειψαν και οι επιτήδειοι – επιχειρηματίες της περιοχής – που εκμεταλλευόμενοι την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία ανακοίνωσαν νέες περικοπές στους εργαζόμενούς τους θέτοντάς  τους το δίλημμα της μείωσης των αποδοχών τους ή της απόλυσης. Τέτοια περιστατικά άλλωστε έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν και λίγο πολλοί αρκετοί ήταν αυτοί που περίμεναν να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους μόλις ανακοινώθηκε το κλείσιμο των τραπεζών.
.......
Ο Αδιάκριτος