GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Φοιτητής έπεσε στους βράχους της Γριάς Βάθρας στην Σαμοθράκη – Σήμανε συναγερμός στο νησί!

-Διεσώθη χάρη στην επέμβαση των Πυροσβεστικών και μεταφέρθηκε στο Κ.Υ.  -Δεν υπάρχει χειριστής του ακτινολογικού μηχανήματος και δεν μπο...

-Διεσώθη χάρη στην επέμβαση των Πυροσβεστικών και μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. 
-Δεν υπάρχει χειριστής του ακτινολογικού μηχανήματος και δεν μπορούσαν να του κάνουν ακτινοθεραπεία 

Στους βράχους της Γριάς Βάθρας, στην Σαμοθράκη, έπεσε την Τετάρτη ένας νεαρός φοιτητής της Νομικής Σχολής. Άμεσα σήμανε συναγερμός στο νησί για την διάσωσή του, ενώ στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε ομάδα πυροσβεστικών που κατάφερε να τον απεγκλωβίσει. 

Με την συνδρομή Ασθενοφόρου, ακολούθως, ο νεαρός φοιτητής μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ώστε να του παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα, μιας και από την πτώση είχε τραυματιστεί. 

Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός υπέστη κάκωση θώρακα και ανέφερε άλγος και δύσπνοια – συμπτώματα που παρέπεμψαν τους γιατρούς στη διάγνωση πνευμοθώρακα, ο οποίος έχει δυσμενή εξέλιξη. 

Όμως, για την επιβεβαίωση της διάγνωσης χρειαζόταν ακτινογραφία θώρακα, η οποία δεν γίνεται στο Κ.Υ. Σαμοθράκης λόγω έλλειψης χειριστή μηχανήματος. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί και το οποίο, με αφορμή το ατύχημα του φοιτητή, επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο. 

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας, λύση δόθηκε χάρη σε έναν ιδιώτη ενώ διαπιστώθηκε πως ο φοιτητής είχε δύο σπασμένα πλευρά και μεταφέρθηκε στην συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.  

“Θέλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Ατζανό Παναγιώτη, ο οποίος εδώ και καιρό δείχνει την ευαισθησία του για το νησί που γεννήθηκε. Χάρη στην ευγενική, εθελοντική προσφορά του, έγινε ακτινογραφία θώρακα, που έδειξε δύο σπασμένα πλευρά και το περιστατικό διεκομίσθηκε στο Παν.Γεν. Νοσ/μείο Αλεξ/πολης” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του Κ.Υ.Σ. τονίζοντας πως “επιστρέφω στην παράκληση του Κ.Υ. Σαμ/κης να βρεθεί χώρος διαμονής, έστω και ένα δωμάτιο για τη φιλοξενία ενός ( 1 ) Ειδικού για το ακτινολογικό εργαστήριο, ο οποίος είναι αναγκαίος και η 4η Δ.Υ.ΠΕ Μακεδονίας και Θράκης είναι πρόθυμη να τον στείλει στην Υπηρεσία μας”.