GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επιχείρηση διάσωσης σκύλου στο Δέκαρχο της Ξάνθης – Εγκλωβίστηκε στα ξηραντήρια (+ΦΩΤΟ)

-Πολίτης που άκουσε τον σκύλο να φωνάζει ειδοποίησε την Πυροσβεστική που έφτασε στο σημείο -Μετά από σχεδόν 2 ώρες κατάφεραν να τον απεγ...

-Πολίτης που άκουσε τον σκύλο να φωνάζει ειδοποίησε την Πυροσβεστική που έφτασε στο σημείο
-Μετά από σχεδόν 2 ώρες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν σώο και ασφαλή

Επιχείρηση διάσωσης ενός σκύλου που έπεσε μέσα σε δεξαμενή, σε ένα σιλό στα ξηραντήρια στο Δέκαρχο της Ξάνθης, έστησε την Πέμπτη το πρωί η Πυροσβεστική. 

Πολίτης άκουσε τον σκύλο να φωνάζει και αντιλήφθηκε πως είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σιλό, σε μια δεξαμενή και δεν μπορούσε να βγει. Άμεσα ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και 2 άτομα από την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης έσπευσαν στο σημείο, εντοπίζοντας το άτυχο ζώο. 

Πρόκειται για ένα αδέσποτο, μεγαλόσωμο, σκύλο ο οποίος βρίσκονταν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση ενώ εικάζεται πως βρέθηκε εγκλωβισμένος μετά από πιθανή πτώση. 

Στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε Κτηνίατρος από το Εύλαλο, που επίσης συνέδραμε στο έργο των Πυροσβεστών. Η διαδικασία του απεγκλωβισμού ήταν απαιτητική και ιδιαίτερα δύσκολη ωστόσο το προσωπικό της Πυροσβεστικής κατάφερε να απεγκλωβίσει τον σκύλο. Ένας Πυροσβέστης μετά από επιχείρηση που κράτησε περίπου 2 ώρες κατάφερε να βγάλει σώο και ασφαλή τον σκύλο στην επιφάνεια. 

Δεν είναι η πρώτη φορά φυσικά που οι Πυροσβέστες της Ξάνθης προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε διασώσεις ζώων, με τα αντίστοιχα παραδείγματα να είναι σχεδόν αναρίθμητα, ενώ η ευαισθησία που επιδεικνύουν είναι εντυπωσιακή.