GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η «αμαρτωλή» ΕΑΠΑΞ καίει κόσμο – Στην φυλακή ο Θεολόγος Καλαϊτζής για υπεξαίρεση μαμούθ

-Μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την διαβόητη διαχείριση στην εταιρία  -Το άνοιγμα από 860.000 ευρώ εκτοξεύτηκε στο 1,4 εκατ...

-Μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την διαβόητη διαχείριση στην εταιρία 
-Το άνοιγμα από 860.000 ευρώ εκτοξεύτηκε στο 1,4 εκατ. ευρώ μετά το νέο πόρισμα ελέγχου
-Αμφισβητεί το αποτέλεσμα του ελέγχου η πλευρά του κατηγορούμενου 

Σαν βόμβα έσκασε το μεσημέρι της Δευτέρας η είδηση της προφυλάκισης του πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΑΠΑΞ κ. Θ. Καλαϊτζή, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, για την κατηγορία της υπεξαίρεσης. 

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση με το “άνοιγμα” αρκετών χιλιάδων ευρώ που εντοπίστηκε στα οικονομικά της δημοτικής επιχείρησης, για την λειτουργία της οποίας έχει χυθεί πολύ μελάνι και έχουν καταγραφεί αναρίθμητες καταγγελίες στο παρελθόν με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται πλέον ως μια «αμαρτωλή» ιστορία. 

Ο κ. Καλαϊτζής το 2014 είχε κληθεί σε απολογία με την κατηγορία της υπεξαίρεσης, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στην ΕΑΠΑΞ και από τον οποίο προέκυψε τρύπα 860.000 ευρώ. Τότε ο ίδιος, αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση ύψους 80.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα. 

Νέο πόρισμα φωτιά! 
Ακολούθησε συμπληρωματικός έλεγχος για την ΕΑΠΑΞ από τον οποίο το έλλειμμα στα οικονομικό εκτοξεύτηκε στο 1,4 εκατ. ευρώ! Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κλήθηκε εκ νέου σε απολογία την Δευτέρα όταν και τελικώς αποφασίστηκε η προφυλάκισή του. 

Πρόκειται για μια εξέλιξη που ξάφνιασε αρκετούς, ενώ από την πλευρά του κατηγορούμενου – οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και απειλείται ακόμη και με ισόβια – αμφισβητείται το πόρισμα των ελεγκτών και φυσικά οι κατηγορίες που του απαγγέλλονται.

Εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα   
Το κεφάλαιο της ΕΑΠΑΞ είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα στην σύγχρονη ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ξάνθη, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα όπως αυτό του πρώην Διευθυντή της εταιρίας, κ. Γιώργου Δερέ, ο οποίος επίσης κλήθηκε σε απολογία – για άλλα αδικήματα – και αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση. 

«Αμαρτίες» της ΕΑΠΑΞ βρέθηκε να πληρώνει και ο τελευταίος πρόεδρος της εταιρίας κ. Αλέξανδρος Κυριακίδης ο οποίος φορτώθηκε χρέη και βρέθηκε ουκ ολίγες φορές ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Βέβαια η όλη υπόθεση εγείρει μια σειρά από ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούσε γενικότερα η εν λόγω επιχείρηση, τα πρόσωπα που είχαν λόγο μέσα σε αυτή αλλά και το εάν οι καταγγελίες που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ποιους τελικά αφορούν. 

Ερωτήματα, τα οποία ενδεχόμενα να απαντηθούν μόνο μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου όταν και θα φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο.