GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βροχή οι δικογραφίες για την σίτιση και φύλαξη του ΔΠΘ – Στην Βουλή μετά από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ

-Κατέθεσαν ερώτηση 5 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και οι 2 της Ξάνθης, για το θέμα  Την απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσαν από ...

-Κατέθεσαν ερώτηση 5 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και οι 2 της Ξάνθης, για το θέμα 

Την απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσαν από κοινού με άλλους Βουλευτές με θέμα “αδιαφανείς” διαδικασίες στην σίτιση και φύλαξη του ΔΠΘ, κοινοποίησαν στον Τύπο οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε, “σε απάντηση της υπ’ αριθ. 3906/26-06-2015 Ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων οι Βουλευτές , με θέμα: «Αδιαφανείς επιχειρηματικές δραστηριότητες των πρυτανικών αρχών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης», και κατά το μέρος που τα διαλαμβανόμενα, στην ως άνω Ερώτηση, ζητήματα εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 427/08-07-2015 έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης: «Αναφορικά με την εν γένει οικονομική διαχείριση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.), κατά το διάστημα από το έτος 2009 έως σήμερα, σχηματίσθηκαν οι παρακάτω δικογραφίες:

α) η με Α.Β.Μ. Α09/1568+Γ10/154+Γ11/109 προκαταρκτική δικογραφία προς διερεύνηση τέλεσης ή μη αξιοποίνων πράξεων κατά την οικονομική διαχείριση γενικά και ειδικά ως προς τους διαγωνισμούς για τις προμήθειες και τη σίτιση των φοιτητών του Δ. Π. Θ., για τα έτη 2001 έως 2009. Κατόπιν σχετικής παραγγελίας του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης για διενέργεια διαχειριστικού-οικονομικού ελέγχου στο Δ.Π.Θ. από την Οικονομική Επιθεώρηση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την έκδοση του σχετικού πορίσματος, η δικογραφία αρχειοθετήθηκε κατ’ αρθρ. 43 Κ.Π.Δ. την 19-08-2011 και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

β) η με Α.Β.Μ. Β13/174 προκαταρκτική δικογραφία προς διερεύνηση τέλεσης ή μη αξιοποίνων πράξεων κατά τη διαχείριση των κονδυλίων που διατέθηκαν για τις υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας του Δ.Π.Θ. για τα έτη 2004 έως 2009. Κατόπιν σχετικής παραγγελίας του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης προς τη Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου, εκκρεμεί η έκδοση του σχετικού πορίσματος.

γ) η με Α.Β.Μ. Γ13/600, Γ14/42 προκαταρκτικές δικογραφίες προς διερεύνηση τέλεσης ή μη αξιοποίνων πράξεων κατά τη διαχείριση των κονδυλίων που διατέθηκαν για τις υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας του Δ.Π.Θ. για τα έτη 2010 έως 2013. Κατόπιν σχετικής παραγγελίας 
του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης προς τη Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου, για διενέργεια οικονομικού- διαχειριστικού ελέγχου εκκρεμεί η έκδοση του σχετικού πορίσματος.

δ) η με Α.Β.Μ: Γ14/43, Γ14/44, Γ14/45, προκαταρκτικές δικογραφίες προς διερεύνηση τέλεσης ή μη αξιοποίνων πράξεων κατά τη διαχείριση των κονδυλίων έρευνας του Δ.Π.Θ. για τα έτη 2010 έως 2013. Κατόπιν σχετικής παραγγελίας του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης προς τη Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου, εκκρεμεί η έκδοση του σχετικού πορίσματος.

ε)η με Α.Β.Μ: Α15 /1127 (και οι συσχετισθείσες σ' αυτήν Α15/1203 +Α15/1306 +Β15/262 +Β15/263) προκαταρκτική δικογραφία, σχηματισθείσα κατόπιν διαβίβασης δημοσιευμάτων και επωνύμων καταγγελιών μελών ΔΕΠ, περί κακοδιαχείρισης στο Δ.Π.Θ. (θέματα σίτισης κ.λπ) και τέλεσης αξιοποίνων πράξεων ετέρων μελών ΔΕΠ διαχρονικά και ιδίως κατά τα έτη 2013 έως 2015. 

Η δικογραφία εστάλη για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στον κ. Πταισματοδίκη Κομοτηνής, για να διαβιβασθεί στην συνέχεια στη Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου προς επέκταση του ήδη διενεργουμένου (για παλαιότερα διαστήματα) ελέγχου.» 2. Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 13540/10-07-2015 έγγραφο του Γραφείου Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος αναφορικά με το περιεχόμενο της ως άνω Ερώτησης, « η σχετική ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε στο Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για τη σίτιση των φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, διαβιβάστηκε με παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κεντρικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου εκκρεμεί έως και σήμερα.»
Κατά τα λοιπά, αρμόδιο να σας απαντήσει επί των ερωτημάτων που τίθενται, είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ”.

Η απάντηση του του Πανεπιστημίου στην Ερώτηση των Βουλευτών ΕΔΩ