GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανοιχτά καταστήματα, "μουδιασμένη" κίνηση αλλά και κινητοποίηση την Κυριακή στην Ξάνθη

-Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης προχώρησε σε διαμαρτυρία  -Άνοιξαν κάποια καταστήματα και τα εμπορικά την Κυριακ...

-Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης προχώρησε σε διαμαρτυρία 
-Άνοιξαν κάποια καταστήματα και τα εμπορικά την Κυριακή 19 Ιουλίου 

Με την κίνηση των καταναλωτών να παρουσιάζεται μουδιασμένη αλλά και την ψυχολογία των επιχειρηματιών να παραμένει πεσμένη, άνοιξαν το πρωί της Κυριακής (19 Ιουλίου 2015) καταστήματα και εμπορικά κέντρα στην Ξάνθη. 

Όπως είναι γνωστό, τα καταστήματα σε όλη την χώρα που το επιθυμούσαν με αφορμή και την θερινή περίοδο των εκπτώσεων είχαν την δυνατότητα να ανοίξουν και να λειτουργήσουν κανονικά, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11.00 το πρωί μέχρι και τις 8.00 το βράδυ. 

Στην Ξάνθη, η κίνηση των καταναλωτών παρέμεινε στα συνήθη επίπεδα ενώ την ίδια στιγμή οι παραλίες του Νομού βούλιαξαν από κόσμο, λόγω και της ιδιαίτερα υψηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε από νωρίς το πρωί στην περιοχή. 

Κινητοποίηση από τους υπαλλήλους
Την ίδια στιγμή τα μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το εμπορικό κέντρο στον Ζυγό, κρατώντας πανό και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων. 

Άλλωστε, για την ίδια ημέρα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία. 

“Στο νέο μνημόνιο  αποτυπώνονται μέτρα που θα φέρουν νέα κατακόρυφη μείωση του εισοδήματος, των μισθών, των συντάξεων, νέα φοροκαταιγίδα” αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης στην Ξάνθη, τονίζοντας πως “ένα από αυτά τα μέτρα που αφορούν ¨ μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας¨ είναι και το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές και ¨τολμηρή αναθεώρηση¨ για συλλογικές διαπραγματεύσεις δηλ. κατάργηση συμβάσεων κλαδικών και επιχειρησιακών, μισθός που θα συνδέεται με την ¨παραγωγικότητα¨ του κάθε εργαζόμενου, όπως και μαζικές απολύσεις”. 

“Οι μάσκες έπεσαν”
Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται αναφορά σε μια προσπάθεια εκβιασμού από πλευράς της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως “οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ όσο αφορά και το ζήτημα της Κυριακάτικης Αργία έπεσαν. Αποδείχτηκε ότι όσα προεκλογικά έλεγε για Νομοθετική κατοχύρωση ήταν στάχτη  στα μάτια των εμποροϋπαλλήλων   για να υφαρπάξει την ψήφο μας”. 

Πεσμένη η κίνηση 
Για τη «μάλλον χειρότερη διαχρονικά» πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων κάνει λόγο το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών, ενώ σύμφωνα με στοιχεία των εμπόρων, τις τρεις τελευταίες εβδομάδες η κίνηση παρουσιάζει πτώση κατά 70% λόγω της τραπεζικής αργίας και των κεφαλαιακών ελέγχων, με τους καταναλωτές να διστάζουν να προχωρήσουν σε αγορές προϊόντων ακόμη και με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, παρά τις σημαντικές εκπτώσεις που έχουν προχωρήσει από τη μεριά τους οι έμποροι.

Στην Ξάνθη η εκπτωτική περίοδος δεν φάνηκε να ικανοποιεί μέχρι στιγμής τις προσδοκίες των επαγγελματιών, ενώ η θρησκευτική εορτή των Μουσουλμάνων έδωσε μια μικρή ανάσα στην τοπική αγορά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπάλληλων Ξάνθης ΕΔΩ