GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άγιο είχε 6χρονο αγοράκι στα Μάγγανα – Κόντεψε να πνιγεί αλλά τον έσωσαν οι λουόμενοι

-Του έδωσε τις πρώτες βοήθειες ο Ναυαγοσώστης της παραλίας και συνήλθε  -Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης την παιδιατρική κλ...

-Του έδωσε τις πρώτες βοήθειες ο Ναυαγοσώστης της παραλίας και συνήλθε 
-Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης την παιδιατρική κλινική για καθαρά προληπτικούς λόγους 

Άγιο είχε ένα 6χρονο αγοράκι όταν το απόγευμα της Κυριακής λίγο έλειψε να πνιγεί στην παραλία των Μαγγάνων. 

Το αγοράκι, λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα, και ενώ βρισκόταν στην πολυσύχναστη παραλία του Νομού με συγγενικό του πρόσωπο άρχισε να καλεί σε βοήθεια. 

Για καλή του τύχη έγινε άμεσα αντιληπτός και λουόμενοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν βγάζοντάς τον στην ακτή. Στο σημείο έσπευσε και ο ναυαγοσώστης της παραλίας ο οποίος και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον 6χρονο.

Σωτήρια η άμεση επέμβαση των πολιτών που βρίσκονταν στην περιοχή - Του έδωσε οξυγόνο ο ναυαγοσώστης 

Φανερά αναστατωμένοι οι λουόμενοι που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην παραλία προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν το αγοράκι, το οποίο ωστόσο άμεσα επανήλθε από το σοκ που υπέστη μέσα στην θάλασσα. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το παιδάκι κολυμπούσε στα ρηχά. 

Το περιστατικό σημειώθηκε μέσα στα όρια ευθύνης του ναυαγοσώστη, ενώ το παιδάκι σώθηκε κυρίως λόγω της άμεσης επέμβασης των λουόμενων αλλά και τις πρώτες βοήθειες φυσικά που του παρείχε στην συνέχεια ο ναυαγοσώστης. 

Ακολούθως, ο 6χρονος μαζί με το συγγενικό του πρόσωπο μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στην Παιδιατρική Κλινική, καθ' υπόδειξη του Λιμενικού το οποίο επίσης ενημερώθηκε για το συμβάν. 

Σύμφωνα με την Λιμενική Αρχή του Νομού, κρίθηκε σκόπιμο για προληπτικούς καθαρά λόγους ο 6χρονος να νοσηλευτεί για μια ημέρα στο Γ.Ν. Ξάνθης. 

Το συμβάν ξύπνησε μνήμες από τον τραγικό πνιγμό ενός 12χρονου αγοριού πέρσι το καλοκαίρι στο Μυρωδάτο.