GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


"Στέγνωσαν" τα βενζινάδικα της Ξάνθης – Ο πανικός εξάντλησε τα αποθέματα σε βενζίνη (+ΦΩΤΟ)

-Ερωτηματικό το τι θα γίνει με τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων υγρών καυσίμων με κλειστές τις τράπεζες  Χωρίς βενζίνη έμειναν τα βενζινά...

-Ερωτηματικό το τι θα γίνει με τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων υγρών καυσίμων με κλειστές τις τράπεζες 

Χωρίς βενζίνη έμειναν τα βενζινάδικα της Ξάνθης το βράδυ της Κυριακής, μετά και την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση που καταγράφηκε στην περιοχή από το πρωί του Σαββάτου. 

Οι ουρές που σχηματίζονταν, από πολίτες που έσπευσαν υπό τον φόβο αρνητικών εξελίξεων για την χώρα να γεμίσουν με καύσιμα τα Ι.Χ. οχήματά τους, ήταν αρκετές για να προκαλέσουν έμφραγμα σε αρκετά πρατήρια υγρών καυσίμων της πόλης, τα οποία είδαν τα αποθέματά τους σε βενζίνη να εξαντλούνται. 

Μάλιστα λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ της Κυριακής ήταν σχεδόν ακατόρθωτο το να βρει κάποιος βενζινάδικο με απλή βενζίνη, μιας και τα περισσότερα, από όσα λειτουργούσαν, διέθεταν μόνο πετρέλαιο κίνησης ή κατοστάρα βενζίνη. 

Σε όσα πρατήρια υπήρχε ακόμη διαθέσιμη βενζίνη σχηματίζονταν ουρές, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που βλέποντας την έλλειψη επέλεγαν αντί για μια απλή προμήθεια βενζίνης να φουλάρουν τα οχήματά τους. Όπως αναφέρουν ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων της περιοχής, ήδη από τα ξημερώματα του Σαββάτου και μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να αγοράσουν καύσιμα ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά σχηματίζονταν ουρές με αποτέλεσμα τα βενζινάδικα να αρχίζουν να στερεύουν, από βενζίνη. 

Πρόβλημα οι κλειστές τράπεζες
Βέβαια όπως εξηγούν επαγγελματίες του κλάδου, το γεγονός πως το απόγευμα της Κυριακής αποφασίστηκε να μην ανοίξουν οι τράπεζες δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην τροφοδοσία των πρατηρίων υγρών καυσίμων. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, οι εταιρίες προσκομίζουν τραπεζικές επιταγές για να μπορέσουν να προμηθευτούν καύσιμα και στην συνέχεια να προχωρήσουν στη διανομή αυτών, κάτι φυσικά που προϋποθέτει ωστόσο ανοιχτές τράπεζες! Μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής δεν είχε αποσαφηνιστεί το τί ακριβώς θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση και πως θα δοθεί λύση στο πρόβλημα ώστε να μπορέσουν τα βενζινάδικα θα εφοδιαστούν ξανά με καύσιμα. 

Αντίστοιχη εικόνα παρουσίασαν το σύνολο των Πρατηρίων Υγρών καυσίμων της Θράκης, μιας και η προσέλευση των καταναλωτών ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.  
Νυχτερινή ουρά σε ένα από τα ελάχιστα βενζινάδικα που έμεινε με βενζίνη (όχι απλή)