GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καταδίωξη και τροχαίο στην Εγνατία Οδό – Τούμπαρε Ι.Χ. με 6 μετανάστες στην Κομοτηνή

Συνελήφθη την Κυριακή (28-6-2015) τις πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομη...

Συνελήφθη την Κυριακή (28-6-2015) τις πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, των Τμημάτων Ασφάλειας και Τροχαίας Κομοτηνής, 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν. 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 19χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή (28-6-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής έκαναν σήμα στάσης στον 19χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς.  

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, κατευθύνθηκε προς τον κόμβο Ιάσμου της Εγνατίας Οδού, όπου το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα, ενώ στη συνέχεια ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή.

Άμεσα οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης και του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 19χρονου. 

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.  

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.