GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανέβηκαν οι τόνοι για το κάμπινγκ του Μυρωδάτου στο Δημοτικό Συμβούλιο των Αβδήρων!

-Συζήτηση στο Δ.Σ. για τις παράνομες συνδέσεις ομβρίων που προκαλούν δυσωδία  Οι τόνοι, ανέβηκαν το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη δι...

-Συζήτηση στο Δ.Σ. για τις παράνομες συνδέσεις ομβρίων που προκαλούν δυσωδία 

Οι τόνοι, ανέβηκαν το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων όταν ξεκίνησε η συζήτηση σχετικά με την υπόθεση του κάμπινγκ στο Μυρωδάτο. 

Όπως είναι γνωστό το εν λόγω κάμπινγκ είχε δημοπρατηθεί και πέρασε αρχικά στα χέρια εταιρίας Βουλγαρικών συμφερόντων, ωστόσο στη συνέχεια και μετά από τις ενστάσεις που υπέβαλαν οι υπόλοιποι υποψήφιοι μισθωτές του χώρου, το κάμπινγκ κατοχυρώθηκε στον κ. Γιάννη Ιατράκη. Ωστόσο και ενώ όλα έδειχναν πως η υπόθεση είχε κλείσει και το πολύπαθο κάμπινγκ του Δήμου Αβδήρων θα αξιοποιηθεί επιτέλους, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης μετά από έλεγχο νομιμότητας στην όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε διαπίστωσε προβλήματα και ουσιαστικά τράβηξε χειρόφρενο στην μεταβίβαση του χώρου. 

Το θέμα και οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του κάμπινγκ απασχόλησαν εντόνως το Δημοτικό Συμβούλιο των Αβδήρων, ενώ είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα για συζήτηση από πλευράς του κ. Βασίλη Τσολακίδη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο ίδιος κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για την δυσμενή αυτή εξέλιξη σχετικά με το κάμπινγκ, ωστόσο ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, αντέδρασε και μάλιστα σε υψηλούς τόνους. 

Στη συζήτηση παρενέβη και ο τελευταίος πλειοδότης κ. Γ. Ιατράκης που ζήτησε μεταξύ άλλων να προσβάλει ο Δήμος την απόφαση της Αποκεντρωμένης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν βρήκε σύμφωνη την Δημοτική Αρχή.

Πλέον, όπως όλα δείχνουν η υπόθεση θα έχει και συνέχεια, ενώ όπως έχει ήδη γίνει ο γνωστό ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει ξανά στην δημοπρασία του χώρου. 

Συζήτηση για την μπόχα! 
Μεταξύ άλλων στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ. συζητήθηκε, μετά από αίτημα του κ. Κώστα Αντωνιάδη, επικεφαλής του συνδυασμού της ελάσσονος αντιπολίτευσης, και το πρόβλημα που παρουσιάζεται στον Δήμο σχετικά με τις παράνομες συνδέσεις αποχετεύσεων με τα δίκτυα ομβρίων. Πρόκειται για πρόβλημα γνωστό το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται δυσωδία σε αρκετούς οικισμούς, και δη τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ όπως επισημάνθηκε υπάρχει κοινή θέληση όλων να επιλυθεί. Χαρακτηριστικά τονίστηκε πως πρέπει να γίνουν έλεγχοι για τον εντοπισμό αυτών που έχουν παράνομες συνδέσεις ενώ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπεται και η επιβολή προστίμων. 

Νέο λεωφορείο για τους Παιδικούς 
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Υποστήριξης & Κοινωνικής Φροντίδας Βρεφικής – Παιδικής & Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Αβδήρων», κ. Νίκος Μαυρίδης, αιτήθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 15.000 ευρώ για την προμήθεια ενός λεωφορείου για την μεταφορά των βρεφών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ναι μεν αιτείται την παραπάνω οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο, αλλά πως ήδη έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες για την εξεύρεση πιθανής χορηγίας ώστε να μην χρειαστεί ο Δήμος να δαπανήσει χρήματα. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο μεγαλομέτοχος της ΣΕΚΑΠ κ. Ιβάν Σαββίδης έχει επιδείξει ενδιαφέρον να δωρίσει ο ίδιος ένα λεωφορείο στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αβδήρων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί μαζί με το ίδιο υπάρχον όχημα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονιών που μεταφέρουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.