GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νεκρή χελώνα στο Μυρωδάτο της Ξάνθης – Την ξέβρασε γεμάτη τραύματα το κύμα στην ακτή!

-Πάνω από 20 χελώνες και δελφίνια έχουν εντοπιστεί νεκρά σε Ξάνθη και Κομοτηνή σε 1,5 χρόνο Μια ακόμη νεκρή χελώνα ξέβρασε το κύμα στη...

-Πάνω από 20 χελώνες και δελφίνια έχουν εντοπιστεί νεκρά σε Ξάνθη και Κομοτηνή σε 1,5 χρόνο

Μια ακόμη νεκρή χελώνα ξέβρασε το κύμα στην παραλιακή ζώνη του Μυρωδάτου, στην Ξάνθη. Το νεκρό ζώο εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής και έφερε πάνω του σοβαρά τραύματα τα οποία προκλήθηκαν μέσα στο Θρακικό Πέλαγος. 

Το πτώμα της χελώνας ήρθε στα προστεθεί στην μακρά λίστα των ζώων που ξεβράζουν νεκρά ή και τραυματισμένα τα κύματα του Θρακικού Πελάγους, ενώ μόλις τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί 5 αντίστοιχα περιστατικά σε Ξάνθη και Κομοτηνή. 

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες του Μάη έχουν εντοπιστεί δύο νεκρές χελώνες στην παραλία του Μυρωδάτου στην Ξάνθη καθώς και μια στην παραλία της Αρωγής στην Ροδόπη, ενώ την Κυριακή εντοπίστηκε ακόμη μια στην περιοχή των Αβδήρων, κοντά στο Λιμάνι. Τον ίδιο μήνα βρέθηκε και ένα νεκρό δελφίνι, που έφερε επίσης σοβαρά τραύματα, στην παραλία της Μάνδρας, το οποίο εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής και ειδοποίησαν τις Αρχές. 

Πάνω από 20 πτώματα σε 1,5 χρόνο! 
Όπως προκύπτει από την έρευνα του ThrakiToday.com, μόνο μέσα στους τελευταίους μήνες έχουν εντοπιστεί από τη Λιμενική Αρχή του Π. Λάγος, που έχει στην ευθύνη της την παραθαλάσσια ζώνη της περιοχής, πάνω από 20 νεκρές χελώνες και δελφίνια καθώς και μια τραυματισμένη – πλην όμως ζωντανή – χελώνα, σε Ξάνθη και Κομοτηνή. 

Ο φετινός Μάης αριθμεί ήδη τα περισσότερα, καταγεγραμμένα, πτώματα ζώων στις ακτές της περιοχής ενώ από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι και σήμερα σχεδόν κάθε μήνα εντοπίζονται 2-3 νεκρά δελφίνια και χελώνες από το Λιμενικό. 

Πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2014 εντοπίστηκε νεκρή χελώνα στο Πόρτο Μόλο, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη τον Μάρτη του ίδιου έτους στο Μυρωδάτο. Νεκρή χελώνα εντοπίστηκε στα Μάγγανα τον Απρίλιο του ίδιου έτους, καθώς και στο Πόρτο Λάγος. Έναν μήνα μετά εντοπίστηκαν δύο ακόμη νεκρές χελώνες στην Ροδόπη, σε Αρωγή και Μέση αντίστοιχα, καθώς και μια στην Μάνδρα της Ξάνθης. Τον Ιούνιο το Λιμενικό ενημερώθηκε για τρεις ακόμη νεκρές θαλάσσιες χελώνες στην Αρωγή και τη Μέση Ροδόπη ενώ τον αμέσως επόμενο μήνα εντοπίστηκαν ακόμη τρεις, δύο στην Μάνδρα Ξάνθης και μια στη Μέση Ροδόπης. 

Τον Σεπτέμβριο του 2014, το κύμα έβγαλε στην ακτή μια τραυματισμένη χελώνα, στο Πόρτο Μόλο, η οποία ήταν ζωντανή ενώ έναν μήνα μετά βρέθηκε ακόμη μια νεκρή χελώνα στην Μάνδρα. Την στιγμή εντοπίστηκε και ένα νεκρό δελφίνι στην Αρωγή, ενώ τον Νοέμβριο το Θρακικό Πέλαγος ξέβρασε στη στεριά ένα νεκρό δελφίνι στην παραλία Γλυφάδα Ροδόπης. 

Το 2015 ξεκίνησε με τον εντοπισμό ενός νεκρού δελφινιού στην Μάνδρα ενώ ακολούθησαν τα πτώματα ζώων που μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τον Μάη.