GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βούλιαξε το Αμφιθέατρο για το “Χατζιδάκειο Φεστιβάλ” – Μαθητές συνάντησαν τον Μ. Χατζιδάκι!

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Ξάνθη Πόλις Ονείρων” των Μουσικών Σχολείων της χώρας πραγματοποιήθηκε το βράδ...

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Ξάνθη Πόλις Ονείρων” των Μουσικών Σχολείων της χώρας πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Αμφιθέατρο. 

Πρόκειται για το φεστιβάλ που ξεκίνησε δειλά, δειλά πέρσι και φέτος συνεχίζει συγκεντρώνοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μιας και συμμετέχουν συνολικά 22 μουσικά σχολεία, και δύο σχολεία από το εξωτερικό (Τουρκία και Βουλγαρία). 

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται μια σειρά από μουσικά δρώμενα, τα οποία θα παρουσιάσουν οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων, καθώς και διαλέξεις και σεμινάρια για τη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι.

Στην εκδήλωση το παρών μεταξύ άλλων έδωσε και η Υπ. Μακεδονίας-Θράκης κ. Κόλλια-Τσαρουχά που εκπροσώπησε και την κυβέρνηση, μεταφέροντας μάλιστα τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού, όπως ανέφερε η ίδια. Ωστόσο η κα Υπουργός εξέφρασε την πικρία της για το γεγονός πως δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως για το Φεστιβάλ ώστε να μπουν οι εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Υπουργείου, καθώς σημείωσε πως ο ρόλος του ΥΜΑΘ πρέπει να είναι ουσιαστικός. Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμό τόσο ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ όσο και ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης.