GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Γ. Παπανδρέου – Ήπιε καφέ στο Εύλαλο και επισκέφθηκε τα γραφεία στην πόλη (+ΦΩΤΟ)

-Συναντήθηκε με υποψήφιους Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και στελέχη του κόμματος στην περιοχή  Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε από νωρίς το πρ...

-Συναντήθηκε με υποψήφιους Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και στελέχη του κόμματος στην περιοχή 

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΝΗΜΑ) και πρώην Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Περιφέρεια ΑΜΘ. 

Ο πρώην Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματός του στην περιοχή βρέθηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί στον Δήμο Τοπείρου, όπου συνοδευόμενος από τον πρώην Δήμαρχο κ. Στέλιο Χατζηευαγγέλου αλλά και τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μάντατζη Τσετίν επισκέφθηκε τοπικό παραδοσιακό καφενείο, συνομίλησε για λίγο με κατοίκους της περιοχής ενώ φάνηκε να απολαμβάνει... τον ελληνικό του καφέ! 

Στη συνέχεια μετέβη στην περιοχή του Ερασμίου, όπου και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων που κάνουν χρήση του Γεωθερμικού Πεδίου της περιοχής και ακολούθως βρέθηκε στην πόλη της Ξάνθης και στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Εκεί τον ανέμεναν υποψήφιοι Βουλευτές, μέλη και φίλοι του κόμματός του καθώς και εκπρόσωποι του Τοπικού Τύπου. Ο πρώην Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα αίτια που πυροδότησαν την παρουσία του στην περιοχή ενώ συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σχετικά με την εν γένει παρουσία του κόμματος τόσο Πανελλαδικά όσο και στην περιοχή. Πριν αποχωρήσει για την Κομοτηνή βρέθηκε και στα Κιμμέρια όπου και εκεί συνάντησε κατοίκους και συνομίλησε μαζί τους. 

Περιοδεία στην ΑΜΘ
Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από την πόλη της Καβάλας το απόγευμα της Παρασκευής, όταν και κατέφθασε στο Αεροδρόμιο της περιοχής, ενώ συναντήθηκε με υποψήφιους Βουλευτές και μέλη του κόμματός του τόσο από την Καβάλα όσο και από τη Δράμα. 

«Στηρίζουμε τη συμφωνία που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο»
«Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια της χώρας για μια συμφωνία που θα μας επιτρέψει να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, σε συναντήσεις που είχε κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στις συναντήσεις του, τόνισε την ανάγκη μιας συμφωνίας, «που θα μας δώσει τη δυνατότητα να σταθούμε στα πόδια μας χωρίς στήριξη και θα πετύχουμε να εξασφαλίσουμε από τις αγορές τα κεφάλαια που έχουμε ανάγκη. Όπως το πέτυχαν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το ΚΙΝΗΜΑ, δεν πρόκειται να στηρίξει «καμία πολιτική, που εμποδίζει την αλλαγή της χώρας. Την αλλαγή του κράτους, του πολιτικού συστήματος, του παραγωγικού μοντέλου. Καμιά πολιτική που οδηγεί σε οπισθοδρόμηση, στις παθογένειες που προκάλεσαν την κρίση του 2009» καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί «την πιο ουσιαστική κόκκινη γραμμή».

Έκανε λόγο για χρέος της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων μας «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπερβούν τα αδιέξοδα», ενώ τόνισε πως «είναι ώρα να υπάρξει μια συμφωνία, ως το αναγκαίο βήμα ασφαλούς πορείας της χώρας. Προϋπόθεση για να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές για μια Ελλάδα ευημερίας και δικαίου».

«Η Πατρίδα χρειάζεται εδώ και τώρα πρωτοβουλίες υπέρβασης του αδιεξόδου. Απαιτείται ανάληψη ευθύνης και αποφάσεις. Τίποτα δεν υπάρχει χωρίς κόστος» είπε ακόμα, συμπληρώνοντας ότι «και όλοι σήμερα αντιλαμβάνονται πια, ότι όποιοι πήραν το κόστος για να σωθεί η χώρα από μια εθνική καταστροφή, δεν το έκαναν χωρίς πόνο».