GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οικολογική βόμβα στον Εχίνο της Ξάνθης – Προχώρησε σε ολικό "λίφτινγκ" ο Δήμος Μύκης (+ΦΩΤΟ)

-Μια μικρή χωματερή δίπλα στην κοίτη του ρέματος στον οικισμό του Εχίνου -Το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησαν οι εργασίες από πλευράς του Δήμ...

-Μια μικρή χωματερή δίπλα στην κοίτη του ρέματος στον οικισμό του Εχίνου
-Το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησαν οι εργασίες από πλευράς του Δήμου για την απομάκρυνση των σκουπιδιών 

Μια οικολογική “βόμβα” αποτελούμενη από αναρίθμητα σκουπίδια έτοιμη να εκραγεί δημιουργήθηκε στον ορεινό οικισμό του Εχίνου, στον Δήμο Μύκης της Ξάνθης. 

Πρόκειται για μεγάλες ποσότητες πάσης φύσεως απορριμμάτων τα οποία βρίσκονταν συγκεντρωμένα δίπλα στην κοίτη του ποταμού, που διέρχεται από τον οικισμό, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Ο όγκος των σκουπιδιών ήταν τόσο μεγάλος που κυριολεκτικά σκέπαζε το ένα τμήμα του βουνού, με την περιοχή να θυμίζει περισσότερο χωματερή.

Παρά το γεγονός πως στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν τοποθετημένοι κάδοι εναπόθεσης απορριμμάτων (όπως φαίνεται και στο αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει το ThrakiToday) αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεγαν να πετούν τα σκουπίδια στο έδαφος κάτι που συνέβαλε στην διόγκωση του προβλήματος. 

Μάλιστα οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να δυσφορούν εντόνως με την εικόνα που παρουσίαζε το σημείο, εκφράζοντας τα παράπονά τους για το γεγονός πως δεν υπήρχε μέριμνα για την απομάκρυνση των σκουπιδιών και τον καθαρισμό του χώρου. 

Ωστόσο, η αντίδραση του Δήμου Μύκης ήταν άμεση με τον κ. Τζεμήλ Καπζά να προχωρά το πρωί της Τρίτης σε ολικό “λίφτινγκ” του χώρου, μόλις έγινε κοινωνός των παραπόνων από πλευράς των κατοίκων. Ένα εκσκαπτικό μηχάνημα μαζί ένα φορτηγάκι του Δήμου Μύκης βρέθηκαν στην περιοχή απομακρύνοντας τα επικίνδυνα απορρίμματα και προχωρώντας παράλληλα στον εξωραϊσμό του χώρου. 

Τις εργασίες επέβλεψε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Μύκης, ενώ τοποθετήθηκαν ξανά προειδοποιητικές πινακίδες περί μη εναπόθεσης απορριμμάτων, ώστε να αποτραπεί στο μέλλον η επιβάρυνση του περιβάλλοντος. 

Προβλήματα και στον κάμπο
Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Δήμοι του κάμπου της Ξάνθης όπου υπάρχουν εστίες ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων, οι οποίοι κατά καιρούς καθαρίζονται ωστόσο φαίνεται πως αποτελούν πόλο έλξης για αρκετούς ασυνείδητους.