GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Ο El Greco μεγαλουργεί» - Μάγεψαν οι μαθητές του 1ου και 5ου Γυμνασίου Ξάνθης (+VIDEO)

-Παρουσίασαν τη δραματοποίηση ενός ποιητικού κειμένου στο πλαίσιο των Γιορτών Νεολαίας  Το έργο και η ζωή του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου...

-Παρουσίασαν τη δραματοποίηση ενός ποιητικού κειμένου στο πλαίσιο των Γιορτών Νεολαίας 

Το έργο και η ζωή του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, γλύπτη και αρχιτέκτονα Δομήνικου Θεοτοκόπολου παρουσίασαν μέσα από τη δραματοποίηση ενός ποιητικού κειμένου οι μαθητές του 1ου και 5ου Γυμνασίου Ξάνθης το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. 

Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, παρουσίασαν ένα μαγευτικό εικαστικό και μουσικοχορευτικό θέαμα στο πλαίσιο των Γιορτών Νεολαίας στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Καθεδρικού Ναού της Του Θεού Σοφίας. 

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Ο El Greco μεγαλουργεί», ενώ τους στίχους εμπνεύστηκε και έγγραψε η  συντονίστρια κα. Ντόσκα Ελένη με τίτλο: «El Greco  από τα ανατολικά στα δυτικά της Ευρώπης» επιχειρώντας μια χαριτωμένη και ήπια μετάβαση στις πόλεις – σταθμούς του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. 

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας αλλά και των καθηγητών τους οι μαθητές παρουσίασαν την έρευνά τους με τίτλο «Αναδημιουργώντας τον Γκρέκο...», μια εργασία πάνω στη ζωγραφική του Δ. Θεοτοκόπουλου. 

Το τελικό αποτέλεσμα της συλλογικής δουλείας μαθητών-καθηγητών δικαίωσε όλους όσοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν από κοντά το καλλιτεχνικό δρώμενο, με τους μαθητές να εισπράττουν ένα θερμό χειροκρότημα και πολλά συγχαρητήρια.

Καθηγητές: Ντόσκα Ε., Ζάρρα Σ., Μακρής Σ., Σουγιουλτζή Μ. 
Καθηγητές: Δανιήλ Ι., Λέφα Α., Ορφανίδου Α., Χαδούλα Χ.