GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καυγάδες, ένταση και «πυρά» στο Δημοτικό Συμβούλιο - Στο στόχαστρο Απ. Αγκόρτσας και ΔΕΥΑΞ

-Στήριξε την απόφαση της ΔΕΥΑΞ αλλά και τον Απ. Αγκόρτσα ο Δήμαρχος Ξάνθης Εντάσεις, καυγάδες αλλά και αντιπολιτευτικά πυρά συνθέτουν...

-Στήριξε την απόφαση της ΔΕΥΑΞ αλλά και τον Απ. Αγκόρτσα ο Δήμαρχος Ξάνθης

Εντάσεις, καυγάδες αλλά και αντιπολιτευτικά πυρά συνθέτουν την εικόνα της μαραθώνιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης, το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο στόχαστρο της κριτικής βρέθηκε για ακόμη μια φορά η ΔΕΥΑΞ και η πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της περί «αποκατάστασης» της μισθοδοσίας των υπαλλήλων αλλά και ο Αντιδήμαρχος Δόμησης κ. Απόστολος Αγκόρτσας για τα όσα έχουν γραφτεί και ακουστεί γύρω από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. 

Κριτική για τη ΔΕΥΑΞ
Κατά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη Συμμετέχω, του κ. Δημήτρη Μπένη, ζήτησε να απαντηθούν μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την ΔΕΥΑΞ και την πρόσφατη απόφαση περί επαναφοράς της μισθοδοσίας των υπαλλήλων στα «προ κρίσης» επίπεδα. 

Ο κ. Μπένης ζήτησε στοιχεία σχετικά με τη διαβόητη πλέον απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης αλλά και την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης. Απαντώντας ο Δήμαρχος Ξάνθης ανέφερε πως η προσφυγή των εργαζομένων εκδικάστηκε πριν από μερικές ημέρες και αναμένεται η απόφασή του Δικαστηρίου ενώ ισχυρίστηκε πως από την εν λόγω απόφαση δεν υπάρχει επιβάρυνση για τη ΔΕΥΑΞ. Σε αυτό αντέδρασε ο κ. Μπένης που επικαλέστηκε δηλώσεις του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης περί του αντιθέτου, σε προηγούμενο Δ.Σ. ενώ από την πλευρά του ο κ. Θανάσης Ξυνίδης ζήτησε να πραγματοποιηθεί ένα Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα συζήτησης μόνο τη ΔΕΥΑΞ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στη ΔΕΥΑΞ πολλές φορές δεν διοικεί το Δ.Σ.». Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε, σχετικά με τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, πως η απόφαση που έχει παρθεί θα επηρεάσει και την απόφαση του Δικαστηρίου. 

Άναψαν τα αίματα για Αγκόρτσα
Στοιχεία γύρω από τα όσα ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για την ξενοδοχειακή μονάδα του Αντιδημάρχου Δόμησης κ. Απόστολου Αγκόρτσα ζήτησαν με ερωτήσεις που υπέβαλαν στην ίδια συνεδρίαση οι παρατάξεις τόσο του κ. Μπένη όσο και τον Πούλιου. Οι δύο παρατάξεις εξαπέλυσαν επίθεση προς τον Αντιδήμαρχο, ζητώντας από τον Δήμαρχο να τοποθετηθεί σχετικά με το εάν έχει ελεγχθεί το βάσιμο των καταγγελιών. 

Απαντώντας, ο Δήμαρχος Ξάνθης ανέφερε πως η εν λόγω επιχείρηση ανήκει διοικητικά στον Δήμου Μύκης, ενώ σημείωσε πως προσφάτως ελέγχθηκε και από την Πολεοδομία και δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα, ενώ διευκρίνισε πως υπάρχει αντίστοιχη διαβεβαίωση και από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες. Στην τοποθέτηση του Δημάρχου ωστόσο αντέδρασαν τόσο ο κ. Μπένης όσο και ο κ. Ι. Καμμαρίδης, οι οποίοι αμφισβήτησαν το κατά πόσο η εν λόγω ξενοδοχειακή μονάδα δεν βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου και με τον πρώτο να θέτει θέμα ηθικής τάξης. 

Θέση για το θέμα πήρε, για πρώτη φορά, και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος ο οποίος έκανε λόγο για αναληθή και συκοφαντικά δημοσιεύματα, σημείωσε δε πως ουδέποτε ο συντάκτης αυτών ζήτησε στοιχεία από την επιχείρηση ενώ ανέφερε πως υπάρχει μια ολόκληρη εξέλιξη στη σχετική αλληλογραφία για τη λειτουργία της επιχείρησης.  Παράλληλα, ο ίδιος ερωτηθείς σχετικά με το γιατί δεν έχει διαψεύσει επισήμως τα καταγγελλόμενα τόνισε πως ο επιλέγει ποιοι θα είναι συνομιλητές του και ποιοι όχι. 

«Τα δημοτικά τέλη καταβάλλονται κανονικά στον Δήμο Μύκης ενώ απ’ όσο γνωρίζω και ο ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται επίσης κανονικά. Στις αρχές του Απριλίου μάλιστα η Πολεοδομία προχώρησε και σε έλεγχο στην επιχείρηση και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δημαρχόπουλος, με τον κ. Μπένη να τονίζει πως «αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι τα καθήκοντα που έχει ο Αντιδήμαρχος. Με σταματάνε και μου λένε θα μας ελέγξει αυτός; Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι το εν λόγω ξενοδοχείο είναι στον Δήμο Μύκης, το πώς βγήκαν οι άδειες αυτό ναι είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να διερευνηθεί». 

«Δεν φτάνουν οι μηχανικοί!»
Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων που υπέβαλαν οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης τέθηκε, από την Παράταξη του κ. Χ. Πούλιου και το αίτημα που έχει εκφράσει ο Δήμος Τοπείρου σχετικά με την παραχώρηση ενός μηχανικού. 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πούλιος ανέφερε πως ήρθε σε επαφή μαζί του και ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου και ζήτησε να πληροφορηθεί σχετικά με το εάν θα παραχωρηθεί ή όχι ο υπάλληλος. Απαντώντας ο κ. Μανόλης Τσέπελης, αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ανέφερε πως υπάρχει σχετική αλληλογραφία και πως η απάντηση των Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν αρνητική. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας δεν υπάρχει η δυνατότητα να παραχωρηθεί κάποιος μηχανικός γιατί θα υπάρξει πρόβλημα με τα έργα του Δήμου που είναι σε εξέλιξη. 

Διευκρινήσεις ζήτησε ο κ. Νίκος Ανταμπούφης λέγοντας πως έχει ικανοποιηθεί αντίστοιχο αίτημα του Δήμου Νέστου, με τον Δήμο να παραχωρεί έναν μηχανικό. Ο κ. Τσέπελης ανέφερε πως πρόκειται για εντελώς διαφορετική περίπτωση και πως αφορά μηχανικό που ήταν στον γειτονικό Δήμο και έπρεπε να ολοκληρώσει έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ τόνισε πως η παραχώρηση είναι για ένα μικρό χρονικό διάστημα.