GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανατροπή για το κάμπινγκ του Μυρωδάτου – Από τη Βουλγάρικη εταιρία στον Γ. Ιατράκη

-Έγιναν δεκτές οι ενστάσεις που κατατέθηκαν για τον πρώτο και τον τρίτο πλειοδότη  Δεκτές έκανε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αβδήρω...

-Έγιναν δεκτές οι ενστάσεις που κατατέθηκαν για τον πρώτο και τον τρίτο πλειοδότη 

Δεκτές έκανε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αβδήρων, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασής της, τις ενστάσεις που είχαν κατατεθεί για τον πλειοδότη του κάμπινγκ στο Μυρωδάτο. 

Όπως είναι γνωστό κατά τη διάρκεια της πλειοδοτικής διαδικασίας κατατέθηκαν 4 προσφορές με τη μεγαλύτερη να την υποβάλει εταιρία Βουλγαρικών συμφερόντων. Ο χώρος του κάμπινγκ, το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλειφθεί, δημοπρατήθηκε με τιμή εκκίνησης τις 20.000 ευρώ, ως αντίτιμο ετήσιου μισθώματος, με την εν λόγω εταιρία να καταθέτει την υψηλότερη προσφορά ύψους 37.000 ευρώ. 

Ωστόσο μετά το πέρας της διαδικασίας, οι συμμετέχοντας ζήτησαν και έλαβαν τα έγγραφα που υπέβαλαν οι διεκδικητές του κάμπινγκ υποβάλλοντας ενστάσεις. Για την αξιολόγηση των ενστάσεων συστάθηκε ειδική επιτροπή ενώ ζητήθηκε και η γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου. 

Τελικώς, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισαν να κάνουν δεκτές τις ενστάσεις που είχαν κατατεθεί τόσο για τον πρώτο πλειοδότη όσο και για τον τρίτο με αποτέλεσμα το κάμπινγκ να κατοχυρωθεί στον δεύτερο, ήτοι στον κ. Γιάννη Ιατράκη που κατέθεσε προσφορά ύψους 36.500 ευρώ

“Υπήρχαν 4 ενδιαφερόμενοι και κατατέθηκαν πάρα πολλές ενστάσεις, σχεδόν όλοι έκαναν. Εξετάσαμε τα στοιχεία και κρίναμε ότι ο πρώτος και ο τρίτος έχουν κάποια προβλήματα και δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Ο διαγωνισμός δηλαδή κατοχυρώθηκε στον δεύτερο πλειοδότη” εξηγεί ο κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, Δήμαρχος Αβδήρων, τονίζοντας πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πέσουν και οι υπογραφές για το συμφωνητικό ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως το τυπικό σκέλος της παραχώρησης. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής εκφράστηκαν αμφιβολίες από μέλη του Οργάνου, σχετικά με το εάν θα έπρεπε το θέμα λόγω περιπλοκότητας να παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για να λάβει αυτό την τελική απόφαση, ωστόσο τελικώς οι ενστάσεις έγιναν αποδεκτές κατά πλειοψηφία. “Αυτοί που μειοψήφησαν δεν διαφώνησαν αλλά θεώρησαν ότι ήταν πολύ σύνθετο το θέμα και ήθελαν να το παραπέμψουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο” διευκρινίζει ο Δήμαρχος Αβδήρων, εξηγώντας πως “η απόφαση της Οικονομικής Επιροπής είναι ξεκάθαρη. Βέβαια είναι δικαίωμα του καθενός να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια και ενδεχόμενα να την προσβάλει εάν το επιθυμεί”.