GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Φρεσκάρισμα» στο 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης από μαθητές και γονείς – Εξωραϊσμός του Σχολείου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου, ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας για εξωραϊσμό  του σχολικού περιβάλλοντος, αποφάσισε ...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου, ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας για εξωραϊσμό  του σχολικού περιβάλλοντος, αποφάσισε  να αναλάβει  ενεργό δράση  και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ώστε να συντηρηθεί το τοιχίο και το κιγκλίδωμα της αυλής.
  
Με κινητήριο μοχλό τον ταμία του Συλλόγου μας, κ. Γεώργιο Μαρσίδη, οι εργασίες ξεκίνησαν την τελευταία μέρα  του Απριλίου και μέσα σε πέντε μέρες το έργο είχε ολοκληρωθεί.
   
Στο κάλεσμα των κκ.  Μαρσίδη και  Άγγελου Κοτινούδη, ο οποίος είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ανταποκρίθηκαν γονείς και μαθητές. Την παρουσία τους δήλωσαν και εκπαιδευτικοί, όπως η κ. Αν. Κεχαγιά, υποδιευθύντρια του Σχολείου, και ο κ. Δ. Γιαντζής, ο καθηγητής μας των Καλλιτεχνικών, βάζοντας τη δική τους… πινελιά!  
  
Ο ενθουσιασμός γονέων και μαθητών αυξανόταν όσο έβλεπαν τα απτά αποτελέσματα της εργασίας τους και τη μεταμόρφωση του κτιρίου.
   
Ας σημειωθεί ότι το μήκος του τοιχίου και των κιγκλιδωμάτων αγγίζει τα 150 μέτρα!
   
Σήμερα που το έργο είναι τελειωμένο, βλέπουμε τους μαθητές που συμμετείχαν στη δράση αυτή να το καμαρώνουν και να προτρέπουν τους υπόλοιπους συμμαθητές τους να  προσέχουν, για να διατηρηθεί καθαρό το σχολείο. Μάλιστα, ζήτησαν οι ίδιοι να περιποιηθούν τα υπάρχοντα παρτεράκια και να φυτέψουν καλλωπιστικά φυτά!
   
Το σχολείο οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην υλοποίηση αυτού του έργου και κυρίως στον κ. Μαρσίδη, ο οποίος επωμίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς και έδωσε μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες ένα σπουδαίο μάθημα κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς!

Πιστεύουμε ότι δράσεις σαν αυτή  που έγινε στο σχολείο μας έχουν, πέρα από την καθαρά πρακτική τους ωφέλεια, και μια άλλη, ίσως σημαντικότερη πλευρά, την παιδαγωγική, λειτουργώντας παραδειγματικά στο σύνολο των μαθητών και συντελώντας στη διαμόρφωση υπεύθυνων και κοινωνικά ευαίσθητων πολιτών.

Παράλληλα, όλο αυτό το εγχείρημα έφερε πιο κοντά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μοιράστηκαν τη χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να δώσουμε και στους γονείς κκ. Βίκυ Παπανίκα και Oυσάμα Χόφφα, καθώς και στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου κκ.Παπαϊωάννου Μιχάλη, Παπαδοπούλου Ευαγγελία, Ελένη Παπαθεοδώρου.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ