GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέκρωσε η Χρύσα της Ξάνθης για ένα “χάτιμ” – Έκλεισαν δρόμοι από παράνομους μικροπωλητές (+VIDEO)

-Μικροπωλητές άπλωσαν την πραμάτεια τους πάνω στους δρόμους χωρίς άδεια, με την περιοχή να θυμίζει παζάρι  -Στη διαπασών, για ακόμη μια ...

-Μικροπωλητές άπλωσαν την πραμάτεια τους πάνω στους δρόμους χωρίς άδεια, με την περιοχή να θυμίζει παζάρι 
-Στη διαπασών, για ακόμη μια φορά, τα ηχεία από το Τζαμί της περιοχής το πρωί της Δευτέρας

Νέκρωσε το πρωί της Δευτέρας μετά το Πάσχα ο οικισμός της Παλιάς Χρύσας της Ξάνθης για μια τελετή χάτιμ που διοργανώθηκε στο Τζαμί της περιοχής. 

Οι δρόμοι έκλεισαν, με την Αστυνομία αλλά και τις αρμόδιες Αρχές του Δήμου να δηλώνουν άγνοια, και καταλήφθηκαν από δεκάδες μικροπωλητές που άπλωσαν την πραμάτεια τους, αν και Αντιδήμαρχος του Δήμου είχε πλήρη γνώση το τί συνέβαινε στην περιοχή χωρίς να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. 

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά στήθηκε ένα φθηνοπάζαρο, χωρίς ωστόσο τις απαιτούμενες άδειες ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή του Νοσοκομείου ήταν κυριολεκτικά ανέφικτη. Μάλιστα ένα αστικό λεωφορείο “σκάλωσε”, στους ήδη ιδιαίτερα στενούς δρόμους της περιοχής, λόγω των μικροπωλητών με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κάνει όπισθεν και αναστροφή, ενώ τα πρωινά προγραμματισμένα δρομολόγια δεν πραγματοποιήθηκαν κανονικά.  Όσα οχήματα βέβαια επιχειρούσαν να διασχίσουν τον δρόμο το έκαναν υπό τον φόβο ατυχημάτων. 

Την ίδια στιγμή τα μεγάφωνα από το Τζαμί της περιοχής ηχούσαν στη διαπασών, όπως άλλωστε συμβαίνει συνήθως, με αποτέλεσμα ο ήχος να ταξιδεύει σε απόσταση χιλιομέτρων, κάνοντας πολλούς να διαμαρτύρονται. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ζούσαν για πάνω από τρεις ώρες υπό τους εκκωφαντικούς ήχους των μεγαφώνων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση πως βρίσκονται σε Ισλαμικό κράτος. 

Οι τελετές χάτιμ είναι ιδιαίτερα συνηθισμένες, ενώ η διοργάνωσή τους φυσικά και δεν επικρίνεται από κανέναν. Ωστόσο αυτό απέχει κατά πολύ από την αυθαιρεσία ορισμένων, ενώ παραμένει άγνωστο το ποιοι ευθύνονται για αυτή αλλά και εάν ποτέ θα απολογηθούν. 

Άλλωστε, είναι πλήρως κατανοητό πως κανείς δεν μπορεί να καταλαμβάνει δρόμους και πεζοδρόμια χωρίς την απαιτούμενη άδεια και φυσικά δεν μπορούν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για κανέναν.