GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δεν έκανε “Ανάσταση” η Αγορά της Ξάνθης – Περιορισμένα ψώνια και πτώση στην κίνηση

-Δεν έμειναν ικανοποιημένοι οι έμποροι από την εορταστική κίνηση στην αγορά της Ξάνθης Πτωτικά κινήθηκε η κίνηση των καταναλωτών την ε...

-Δεν έμειναν ικανοποιημένοι οι έμποροι από την εορταστική κίνηση στην αγορά της Ξάνθης

Πτωτικά κινήθηκε η κίνηση των καταναλωτών την εορταστική περίοδο του Πάσχα στην Ξάνθη, σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς. 

Παρά τις προσδοκίες των εμπόρων η κίνηση των καταναλωτών παρέμενε περιορισμένη καθ' όλη τη διάρκεια  του Πάσχα, με φωτεινές εξαιρέσεις τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, κάτι που μεταφράστηκε σε περαιτέρω συρρίκνωση του τζίρου των καταστημάτων. Οι καταναλωτές φαίνεται πως κινήθηκαν μουδιασμένα, περιορίζοντας τις αγορές τους μόνο στα απολύτως απαραίτητα ενώ φαίνεται πως ακόμη και στα Πασχαλινά είδη καταγράφεται σημαντική πτώση, συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές. 

“Πήγε να έρθει η Ανάσταση και για εμάς αλλά έμεινε στον δρόμο. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Έχω καταντήσει γραφικός να το λέω, αλλά κάθε πέρσι και καλύτερα” αναφέρει ο κ. Ευθύμης Μίλκογλου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, προσθέτοντας πως “από την εικόνα που έχω, συνομιλώντας και με συναδέλφους μου, μπορώ να πω ότι η πτώση ήταν μεγάλη. Προς το παρόν δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ποσοστά, αλλά μιλάμε σίγουρα για πτώση”. 

Μάλιστα, όπως παρατηρεί ο ίδιος “είδαμε φέτος πως ούτε το Μεγάλο Σάββατο υπήρχε η κίνηση που περιμέναμε. Τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας υπήρξε κίνηση και μετά είχαμε ηρεμία. Το έχουμε πει πολλές φορές. Για να βγει ο κόσμος στην αγορά πρέπει να έχει και κάποια λεφτά. Περιμένουμε να δούμε και εμείς το Αναστάσιμο φως να έρχεται για την αγορά μας. Βλέπουμε όλοι τι γίνεται στην αγορά, δεν είμαστε τυφλοί. Οι αγορές ήταν μετρημένες και στα Πασχαλινά είδη. Ήταν γενικά λίγο περίεργο το φετινό Πάσχα”. 

Ο κ. Μίχογλου βέβαια ευελπιστεί σε αναστροφή του κλίματος τους επόμενους μήνες, προσδοκώντας αύξηση της κίνησης το καλοκαίρι. “Ελπίζω ότι θα αλλάξει λίγο η διάθεση όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, θα κινηθεί λίγο η αγορά και θα κάνουμε τότε την Ανάστασή μας εμείς” προσθέτει ο ίδιος. 

Χρέη, λουκέτα και ερημία 
Την ίδια στιγμή βέβαια η οικονομική δυσφορία των εμπόρων που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Ξάνθης μοιάζει με ανίατη ασθένεια, με τα χρέη και τις υποχρεώσεις να διογκώνονται διαρκώς ενώ την ίδια στιγμή τα έσοδα έχουν συρρικνωθεί δραματικά. 

Χαρακτηριστικό άλλωστε της δυσπραγίας που επικρατεί και το γεγονός πως ολοένα και περισσότερα καταστήματα κατεβάζουν ρολά στο κέντρο της πόλης, με την αγορά να γεμίζει “κουφάρια” τα οποία παραμένουν ανοίκιαστα. 

“Λουκέτα έχουμε, αυτό είναι σίγουρο. Δεν ξέρω τι γίνεται σε όλο τον Νομό, αλλά κοιτώντας μέσα στην πόλη μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά ότι κλείνουν πολλά μαγαζιά και δεν ανοίγουν ξανά, παραμένουν ανοίκιαστα τα ακίνητα, κάτι που πριν από μερικά χρόνια φυσικά και δεν συνέβαινε” επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Μίχογλου.