GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Βγήκε για ψάρεμα στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης – Κρέμασε το καλάμι του στη Γέφυρα του Κόσυνθου

-Στη συνέχεια κατέβηκε στην κοίτη του ποταμού και συνέχισε να ψαρεύει από εκεί  -Από 15 Απριλίου με απόφαση της Περιφέρειας έχει απαγορε...

-Στη συνέχεια κατέβηκε στην κοίτη του ποταμού και συνέχισε να ψαρεύει από εκεί 
-Από 15 Απριλίου με απόφαση της Περιφέρειας έχει απαγορευτεί το ψάρεμα στον ποταμό 

Για ψάρεμα στις παρυφές τις Παλιάς Πόλης της Ξάνθης βγήκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ένας άνδρας που επέλεξε αρχικά την Γέφυρα στον ποταμό Κόσυνθο, στο ύψος του Λιμνίου, για να απλώσει... το καλάμι του! 

Ο άνδρας εμφανίστηκε με ένα καλάμι ψαρέματος και μια νάιλον σακούλα γεμάτη δολώματα ξεκινώντας να ψαρεύει, αρχικά, πάνω από τη Γέφυρα. Περαστικοί αλλά και κάτοικοι της περιοχής δεν έκρυψαν την έκπληξή τους για το θέαμα, μιας και δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο κάποιος να ψαρεύει από το συγκεκριμένο σημείο. 

Βλέποντας προφανώς πως η επιλογή του σημείου δεν ήταν η ιδανική ο ίδιος στη συνέχεια αποφάσισε να κατέβει κάτω στην κοίτη του ποταμού, συνεχίζοντας από εκεί το ψάρεμα του συγκεντρώνοντας και πάλι ωστόσο τα βλέμματα των περαστικών.

Απαγορεύτηκε το ψάρεμα!  
Αυτό ωστόσο που δεν φάνηκε να γνωρίζει ο ψαράς ή ενδεχόμενα δεν φάνηκε να τον απασχολεί, είναι το γεγονός πως ήδη από τις 15 Απριλίου και με απόφαση της Περιφέρειας έχει απαγορευτεί το ψάρεμα στον ποταμό Κόσυνθο, όπως και σε όλα τα ποτάμια της Ξάνθης, για περιβαλλοντικούς λόγους. 

Πιο συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμ. 7452/06-04-15 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, απαγορεύεται η αλιεία η αλιεία ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο:  α) Στον ποταμό Νέστο, β) Στον ποταμό Κόσυνθο, γ) Στον ποταμό Κομψάτο,  δ) στους παραποτάμους τους,  κι στα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Π.Ε. Ξάνθης από τις 15 Απριλίου μέχρι και τις 30 Μαΐου. 

Όπως αναφέρεται στη σχετικώς, “η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών και λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω αναφερόμενα επιφανειακά νερά. Οι παραβάτες αυτής της απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν  (άρθρο  11  και άρθρο   17 του Ν.Δ.  420/70  Όπως αντικαταστάθηκαν και ισχύουν με το άρθρο  9 παρ.  2 Και   3 Του Ν.2040/92)”.