GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ρύθμιση - εξπρές για ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο

Έκτακτη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς το δημόσιο κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για την ανθρωπι...

Έκτακτη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς το δημόσιο κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, σε μία προσπάθεια να κλείσουν τρύπες στα έσοδα.

Η διαδικασία θα ισχύσει έως και τις 27 Μαρτίου.

Η τροπολογία ανοίγει το δρόμο για απαλλαγή των χρεών από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής. Προαπαιτούμενο για να «σβηστεί» το 100% των προστίμων είναι ο οφειλέτης να εξοφλήσει εφάπαξ το συνολικό κεφάλαιο των οφειλών που έχει βεβαιωθεί από την εφορία ή να καταβάλει ένα ποσοστό της αρχικής οφειλής και να γλιτώσει από αντίστοιχο ποσοστό επί των προσαυξήσεων των προστίμων. 

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της εν λόγω τροπολογίας, λόγω της κρίσης, της μείωσης μισθών και εισοδημάτων, της αύξησης της ανεργίας που οδήγησαν πολίτες και επιχειρήσεις σε πραγματική οικονομική αδυναμία να ανταποκριθούν στο σύνολο των υποχρεώσεών τους, επιδιώκεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα η διευκόλυνση των φορολογουμένων να εκπληρώσουν το σύνολο ή μέρος των υποχρεώσεων τους στη φορολογική διοίκηση, με ταυτόχρονη αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Στη ρύθμιση μπορούν να συμμετάσχουν και φορολογούμενοι που έχουν προβεί σε διακανονισμό των χρεών τους και προτίθενται να αποπληρώσουν την υπολειπόμενη βασική οφειλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια