GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πέφτουν “βροχή” τα πρόστιμα από την Τροχαία – Μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα στην Ξάνθη!

-Να μην οδηγούν όταν πίνουν, να φορούν ζώνη και κράνος και να είναι προσεκτικοί συμβουλεύει τους πολίτες ο Δ/της της Τροχαίας  Μείωση ...

-Να μην οδηγούν όταν πίνουν, να φορούν ζώνη και κράνος και να είναι προσεκτικοί συμβουλεύει τους πολίτες ο Δ/της της Τροχαίας 

Μείωση καταγράφει ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων που σημειώνονται στην Ξάνθη τους τελευταίους μήνες, συγκριτικά με παρελθόντα έτη ενώ την ίδια στιγμή και παρά τα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση, το Τμήμα της Τροχαίας έχει αυξήσει τους ελέγχους που διενεργεί με τα πρόστιμα που επιβάλει κυριολεκτικά να πέφτουν βροχή.

“Τα τροχαία πράγματι έχουν ελαττωθεί τους τελευταίους μήνες στον Νομό μας. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε τακτικούς ελέγχους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ξάνθης και σε σημεία τα οποία θεωρούμε επικίνδυνα, γιατί πιθανόν να έχουν γίνει πολλά τροχαία στο παρελθόν εκεί” εξηγεί ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Γιάννης Πούλιος, τονίζοντας πως “υπάρχουν πολλές βεβαιώσεις παραβάσεων τόσο για να προλάβουμε το κακό όσο και για τον συνετισμό των οδηγών, οι οποίοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να φοράνε ζώνη και κράνος και όχι απλώς για να αποφύγουν το πρόστιμο αλλά για τη δική τους προστασία”.

Δίνοντας κάποιες γενικές συμβουλές προς τους οδηγούς, ο κ. Πούλιος, εφιστά την προσοχή τους ώστε να οδηγούν με ασφάλεια. “Να μην οδηγούν βιαστικά, να μην κάνουν επικίνδυνες προσπεράσεις, να έχουν παιδικά καθίσματα όταν μεταφέρουν παιδιά, να μην μιλούν στο τηλέφωνο και πρέπει φυσικά και οι μεγαλύτεροι να είναι προσεκτικοί και να δίνουν συμβουλές στους νέους ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν οδική παιδεία” υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Διοικητής της Τροχαίας.

Αυξήθηκαν τα πρόστιμα
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Τροχαία πραγματοποιεί εντατικές εξορμήσεις στην πόλη, επιχειρώντας να επιβάλει την τάξη με την κατάσταση ωστόσο στους δρόμους να θυμίζει σε αρκετές περιπτώσεις αχαλίνωτο χάος.

“Η έλλειψη του προσωπικού είναι μια πραγματικότητα, εμείς πρέπει όμως να βγάλουμε σε πέρας ότι μας αναλογεί σαν Υπηρεσία. Κάθε μέρα κάνουμε ελέγχους, οι έλεγχοι θα ενταθούν και κατά την περίοδο του Πάσχα που η κυκλοφορία τω οχημάτων και των πεζών είναι αυξημένη” επισημαίνει ο ίδιος, τονίζοντας πως όσοι πολίτες καταναλώνουν αλκοόλ δεν πρέπει στη συνέχεια να οδηγούν.
“Πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν πως εάν θέλουν να πιουν ένα ποτό να μην οδηγούν. Εμείς δεν λέμε όχι στο ποτό, αλλά όχι στην οδήγηση με ποτό” καταλήγει.

Θετικό μήνυμα τα περί Δημοτικής Αστυνομίας
Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα φαίνεται να δρομολογούνται από πλευράς της Κυβέρνησης για την επαναφορά της Δημοτικής Αστυνομίας ο κ. Πούλιος αναφέρει πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα ελπιδοφόρα πράξη, εφόσον ολοκληρωθεί, καθώς θα βοηθήσει ουσιαστικά το έργο της Αστυνομίας.

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα η υπηρεσία μας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης, αλλά είναι τεράστιο. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη χώρου στάθμευσης αλλά και στην έλλειψη παιδείας από τους οδηγούς. Όλοι θέλουν να κάνουν τη δουλεία τους χωρίς να σέβονται τους άλλους. Βλέπουμε οχήματα διπλοπαρκαρισμένα, σταθμευμένα πάνω σε θέσεις για ΑμΕΑ ή σε μπάρες αναπήρων και διαβάσεις πεζών και σε χώρους φορτοεκφόρτωσης. Οι παραβάσεις που βεβαιώνουμε είναι πάρα πολλές”

Δεν υπάρχουν σχόλια