GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έφυγαν από το Κέντρο Κράτησης Παρανεστίου 290 μετανάστες - Οι πρώτες αντιδράσεις των φορέων!

Μεγάλος αριθμός κρατουμένων εγκαταλείπει τις τελευταίες μέρες το κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών του Παρανεστίου.  Καθημερινά 20 περ...

Μεγάλος αριθμός κρατουμένων εγκαταλείπει τις τελευταίες μέρες το κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών του Παρανεστίου. 

Καθημερινά 20 περίπου άτομα αναχωρούν από το Παρανέστι με προορισμό κυρίως την Αθήνα. Προηγουμένως έχουν περάσει από την ειδική επιτροπή εξέτασης, δηλώνουν όπως επιβάλλει ο νόμος μία διεύθυνση κατοικίας και λαμβάνουν πράσινους φακέλους και έγγραφα στα χέρια, λέγοντας ότι με αυτά τους χορηγείται εξάμηνη άδεια παραμονής στη χώρα.

Η εξέλιξη αυτή θα αποφορτίσει κάπως τον Δήμο Παρανεστίου ο οποίος ανέλαβε ένα μέρος του κόστους της φιλοξενίας, χωρίς να λάβει από το κράτος ανάλογη χρηματοδότηση, όπως καταγγέλουν οι αρμόδιοι φορείς.

Προβλήματα επίσης, όπως αυτό της ύδρευσης λόγω του υπερπολλαπλασιασμού του πληθυσμού αναμένεται να αμβλυνθούν, αφού μέχρι σήμερα έχουν φύγει 290 άτομα, από τον σύνολο των 570 περίπου που φιλοξενούνταν στο κέντρο κράτησης Παρανεστίου.

Το θέμα απασχόλησε το προσυνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στην Ξάνθη όπου μίλησε η Δήμαρχος Αλίκη Σωτηριάδου. H κυρία Σωτηριάδου ανέφερεα ότι «σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί οι μετανάστες που εγκαταλείπουν το κέντρο δηλώνουν μια οδό κατοικίας όπου θα διαμείνουν και έχουν την υποχρέωση να εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν έχοντας στα χέρια τους το χαρτί που τους δόθηκε κατά την έξοδο από το Κέντρο''.
Πηγή: dramini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια