GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έφοδος της Τροχαίας στην Παλιά Πόλη – Βεβαίωσε παραβάσεις για κατάληψη οδοστρώματος

-Προηγήθηκε καταγγελία στην Αστυνομία για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων  -Υπήρξαν αντιδράσεις, αλλά δεν ήταν επεισοδιακή αυτή τη φορά η...

-Προηγήθηκε καταγγελία στην Αστυνομία για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων 
-Υπήρξαν αντιδράσεις, αλλά δεν ήταν επεισοδιακή αυτή τη φορά η βεβαίωση των παραβάσεων 

Παραβάσεις για κατάληψη οδοστρώματος βεβαίωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η Τροχαία στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, μετά από καταγγελία κατοίκων της περιοχής. 

Λίγο μετά τις 4.00 άνδρες της Τροχαίας και της ομάδας ΔΙΑΣ μετέβησαν στην περιοχή της Παλιάς Πόλης και πιο συγκεκριμένα στην οδό Ορφέως, μετά από καταγγελία πως πάνω στο οδόστρωμα είχαν αναπτυχθεί τραπεζοκαθίσματα από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 

Πρόκειται για τα καταστήματα Ερμής και Τυφλόμυγα, σε βάρος των οποίων η Τροχαία έκοψε κλήσεις για κατάληψη οδοστρώματος μιας και εντοπίστηκαν τραπεζοκαθίσματα και σκαμπό. Μάλιστα αντίστοιχες κλήσεις βεβαιώθηκαν και σε Ι.Χ. οχήματα κατά μήκος του ίδιου δρόμου. 

Για το συμβάν ενημερώθηκε και ο Δήμος και προσωπικά ο ίδιος ο Δήμαρχος, μιας και πριν από μερικές μόλις ημέρες είχε πραγματοποιηθεί εξόρμηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, βεβαιώθηκαν παραβάσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και σκαμπό, στις ίδιες επιχειρήσεις, τα οποία και κατασχέθηκαν. 

Στην εξόρμηση των Αστυνομικών αντέδρασαν οι επιχειρηματίες που δέχθηκαν τις κλήσεις. Από τη μεριά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Αγκόρτσας, ερωτηθείς σχετικά, διευκρινίζει πως ο Δήμος δεν προχώρησε αυτή τη φορά σε κατάσχεση των καθισμάτων που είχαν αναπτυχθεί πάνω στο οδόστρωμα, χωρίς την απαραίτητη άδεια, ωστόσο η υπόθεση φαίνεται πως θα απασχολήσει ξανά τις Δικαστικές Αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη προανακριτική διαδικασία στην Εισαγγελία.

Πρόκειται για τη γνωστή πλέον κατάσταση που επικρατεί στην Παλιά Πόλη και η οποία χρήζει δραστικής λύσης, με τους επιχειρηματίες να μην διαθέτουν άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και τον Δήμο να προχωρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε κατασχέσεις και βεβαιώσεις παραβάσεων. 

Οι πρώτοι διαμαρτύρονται πως με αυτόν τον τρόπο εξαντλούνται οικονομικά ενώ κάνουν λόγο για επιλεκτική εφαρμογή του Νόμου, ενώ από την πλευρά του ο Δήμος επικαλείται λόγους ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής αλλά και επιβολής του Νόμου, ελλείψει των προβλεπόμενων αδειοδοτήσεων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην περιοχή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια