GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο σκοτάδι οικισμοί στην Ξάνθη λόγω Αφρικανική σκόνης - Πάλευαν με σφουγγάρια και νερό!

-Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονταν επί 4 ημέρες στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα  -Βυθίστηκαν στο σκοτάδι οι παραλιακοί ο...

-Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονταν επί 4 ημέρες στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα 
-Βυθίστηκαν στο σκοτάδι οι παραλιακοί οικισμοί από την Κυριακή με εκτεταμένες και συνεχείς διακοπές ρεύματος 

Στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκάλεσε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της παραλιακής ζώνης της Ξάνθης η επέλαση της Αφρικανικής σκόνης βρέθηκαν ΔΕΔΔΗΕ και Πυροσβεστική. 

Όπως είναι γνωστό ήδη από την περασμένη Κυριακή παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του συνόλου σχεδόν των παραλιακών οικισμών του Νομού, προβλήματα που αποδίδονται στην Αφρικανική σκόνη. “Η σκόνη επικάθεστε στους μονωτήρες και σε συνδυασμό με την υγρασία κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες, προκάλεσε μια σειρά από βραχυκυκλώματα” τονίζει ο διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ στην Ξάνθη κ. Βασίλης Σαρρής, εξηγώντας το φαινόμενο κατεγράφη σε ολόκληρη τη Θράκη, στις παραλιακές περιοχές, όπου εντοπίστηκαν αντίστοιχα προβλήματα. 

Οι διακοπές ρεύματος άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους από την Κυριακή, βυθίζοντας στο σκοτάδι τους παραλιακούς οικισμούς, και προκαλώντας έντονη δυσφορία αλλά και παράπονα στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που έμειναν χωρίς ρεύμα για ώρες. Το βράδυ της Τετάρτης προκλήθηκε βλάβη σε κεντρικό αγωγό στον κόμβο της Πεζούλας ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή των Αβδήρων. 

Στο πόδι όλα τα συνεργεία
Ήδη από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πρόβλημα όλα τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκαν στους δρόμους, επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα το οποίο ωστόσο ήταν ιδιαίτερα έντονο. “Το βράδυ της Πέμπτης έμειναν χωρίς ρεύμα η Γκιώνα, η Μάνδρα, η Πεζούλα, το Μυρωδάτο, τα Άβδηρα και το Πόρτο Λάγος. Τα υπόλοιπα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί” σημειώνει ο κ. Σαρρής, εξηγώντας πως επί 4 ημέρες επιχειρούσαν στην περιοχή συνεργεία αποτελούμενα από 9 και 13 άτομα. 

Στην αντιμετώπιση του προβλήματος συμμετείχαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έριχναν νερό στους στύλους ρεύματος ώστε να απομακρυνθεί η σκόνη και να αποτραπούν οι βραχυκυκλώσεις. “Όπου δεν μπορούσε η Πυροσβεστική ανέβαιναν δικοί μας υπάλληλοι με σφουγγάρια και νερό για να καθαρίσουν τη σκόνη. Καταλαβαίνετε όμως ότι δεν γίνεται να πλυθούν όλοι οι στύλοι της περιοχής, είναι πρακτικά αδύνατο. Για αυτό και λέγαμε τόσες μέρες πως μόνο μια βροχή θα μας σώσει. Περιμέναμε να βρέξει το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά ευτυχώς η βροχή ξεκίνησε νωρίτερα” τονίζει ο ίδιος. 

Προβλήματα σε όλη τη Θράκη
Αντίστοιχα προβλήματα εντοπίστηκαν και στη Σαμοθράκη αλλά και την Αλεξανδρούπολη καθώς και την παραλιακή ζώνη της Κομοτηνής. 

Σε ανακοίνωση του δήμου Σαμοθράκης, επισημαίνεται ότι οι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση είναι σοβαρότατα , με τις διακοπές ρεύματος να ξεπερνούν τις 19 ώρες, ενώ η τάση αυξομειώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα την προβληματική λειτουργία οικοσκευών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Στο νησί τα σχολεία δεν λειτούργησαν τη Δευτέρα (2/2/2015), λόγω αδυναμίας θέρμανσης των κτιρίων.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής Μακεδονίας-Θράκης του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) Αναστάσιος Μιζαμίδης, η σκόνη επικάθεται στους μονωτήρες που βρίσκονται στους στύλους της ΔΕΗ και σε συνδυασμό με την υγρασία, μειώνεται η μονωτική τους ικανότητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα πρόβλημα σπάνιο και δύσκολα αντιμετωπίσιμο και μπορεί να ξαναδημιουργηθεί, ακόμα και μετά την επέμβαση των συνεργείων, λόγω της υγρασίας.

Ο κ. Μιζαμίδης τόνισε ότι έχουν ενισχυθεί τα συνεργεία, που εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, καθαρίζοντας τους μονωτήρες και πολλοί από αυτούς αντικαταστάθηκαν. Πρόσθεσε, δε, ότι το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης σχεδόν έχει αποκατασταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια