GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γέμισαν οι δρόμοι της Ξάνθης μεθυσμένους από το Καρναβάλι – Ησυχία σε Τροχαία και Πυροσβεστική

-Γύρω στα 30 άτομα επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης σε κατάσταση μέθης -Άλλοι επέλεξαν να... ξεμεθύσουν στα παγκάκια της πόλης...

-Γύρω στα 30 άτομα επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης σε κατάσταση μέθης
-Άλλοι επέλεξαν να... ξεμεθύσουν στα παγκάκια της πόλης και στα στενά των δρόμων 
-Πλημμύρισε από κόσμο η πόλη από την Παρασκευή μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας 

Την τιμητική του είχε το ποτό το τριήμερο του Καρναβαλιού στην πόλη της Ξάνθης, ενώ σε αντίθεση με άλλες χρονιές σε Τροχαία, Αστυνομία και Πυροσβεστική επικρατούσε μια ασυνήθιστη ησυχία. 

Ήδη από την Παρασκευή αρκετοί ήταν αυτοί, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες, που παραδόθηκαν στα μυστικά του Διόνυσου, το έριξαν έξω και ήπιαν μερικά ποτηράκια παραπάνω με αποτέλεσμα να προσέρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, σε κατάσταση μέθης. Συνολικά από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα περίπου 30 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, μεταφέρθηκαν είτε με τη συνδρομή Ασθενοφόρων οχημάτων είτε με τη βοήθεια φίλων και γνωστών στο Νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο ιδιαίτερα ανησυχητικό περιστατικό. Μετά την παροχή της απαραίτητης βοήθειας αλλά και αφού ξεμεθούσαν αποχωρούσαν από το Νοσοκομείο και επέστρεφαν είτε στα σπίτια τους είτε πάλι στη διασκέδαση. 

Η μέθη βέβαια δεν μεταφέρθηκε όλη στο Νοσοκομείο, καθώς δεκάδες ήταν αυτοί που μετά τη ζάλη των ποτών επέλεξαν είτε να ξαπλώσουν σε κάποιο παγκάκι της πόλης, κυρίως σε αυτά που βρίσκονται στην Κεντρική Πλατεία, είτε να πάνε σπίτι τους για να ξεμεθύσουν. Φυσικά, το ποτό έφερε και καυγάδες, κυρίως στους δρόμους, χωρίς ωστόσο τα πράγματα να ξεφύγουν και να απαιτηθεί η επέμβαση της Αστυνομίας. 

Ησυχία σε Τροχαία και Πυροσβεστική
Το τριήμερο κύλησε ήσυχα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 2-3 περιστατικά όλα κι όλα, που δεν σχετίζονταν όμως με το Καρναβάλι. Παρόμοια εικόνα και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, η οποία διέθεσε 100 περίπου Αστυνομικούς σε καθημερινή βάση για την κάλυψη της πόλης το τριήμερο της Αποκριάς, ενώ υπήρξαν και ενισχύσεις με τη συνολική δύναμη των Αστυνομικών να ξεπερνά τα 150 άτομα. Παρά τη μεγάλη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών δεν κατεγράφη κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα, όπως είχε συμβεί σε παρελθόντα έτη ενώ οι ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο πόδι φαίνεται πως απέτρεψαν μαζικές διαρρήξεις και επιθέσεις που επίσης είχαν σημειωθεί στο παρελθόν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού. 

Χωρίς ευτράπελα η παρέλαση 
Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν και αρκετοί από τους καρναβαλιστές τα είχαν τσούξει. Σημαντική για ακόμη μια χρονιά ήταν και η συνδρομή των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, οι άγρυπνοι φρουροί των καρναβαλικών εκδηλώσεων, που προσέφεραν απλόχερα τη βοήθεια τους ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που έσπευσαν να απομακρύνουν βεγγαλικά και πυροτεχνήματα από τα χέρια των μεθυσμένων καρναβαλιστών. 

Πλημμύρισαν οι δρόμοι 
Οι δρόμοι αλλά και κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και ευρύτερα τα καταστήματα εστίασης βούλιαξαν τις ημέρες του Καρναβαλιού από κόσμο, ο οποίος παρέμενε στους δρόμους μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης πλημμύρισαν από καρναβαλιστές και πολίτες που το έριξαν για λίγο έξω. 

Φυσικά για ακόμη μια χρονιά δεν έλειψαν και τα περιστατικά αισχροκέρδειας, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που βρήκαν την ευκαιρία να ανεβάσουν τις τιμές τους ή να επιδοθούν σε παράλληλες δραστηριότητες, με στόχο φυσικά να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια