GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χάνουν το δικαίωμα ψήφου οι 18αρηδες

«Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να βρει λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ψήφο των νέων εκλογέων, δηλαδή αυτών που έχουν γεννηθεί από 1...

«Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να βρει λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ψήφο των νέων εκλογέων, δηλαδή αυτών που έχουν γεννηθεί από 1/1/1997 μέχρι 31/12/1997 και που αφορά περίπου 100.000 νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι με τα σημερινά δεδομένα έχουν μείνει εκτός εκλογικών καταλόγων» αναφέρει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «λύσεις υπάρχουν, είτε με τροποποίηση των σχετικών διατάξεων είτε ακολουθώντας τη διαδικασία που προβλέπεται για τους «παραλειφθέντες» εκλογείς».

«Σε κάθε περίπτωση, το δικαίωμα ψήφου των νέων ανθρώπων πρέπει να εξασφαλιστεί» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, η κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων γίνεται τον Φεβρουάριο κάθε έτους, με αποτέλεσμα φέτος -που οι εκλογές πραγματοποιούνται τον Ιανουάριο- να κινδυνεύει στην πράξη η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους φετινούς 18άρηδες.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση τροποποίηση, με Προεδρικό Διάταγμα, της σχετικής διάταξης, ώστε να καταρτισθούν οι εκλογικοί κατάλογοι εντός του α' δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των νέων ψηφοφόρων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι με δεδομένη την τεχνολογική εξέλιξη, η σχετική προσαρμογή είναι άμεσα υλοποιήσιμη και, συνεπώς, δεν υπάρχει οποιαδήποτε δικαιολογία παρέλκυσης ή χρονοτριβής. Ο υπουργός επιφυλάχθηκε να συζητήσει το θέμα με υπηρεσιακούς παράγοντες και με τα συγκυβερνώντα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια