GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στα Δικαστήρια για τις διαγραφές της πρώην Διοίκησης στην Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

-4 από τα μέλη της πρώην Διοίκησης κινήθηκαν νομικά κατά της Εμπορικής Λέσχης και μελών αυτής  Η αγωγή που κατέθεσαν κατά της Εμπορική...

-4 από τα μέλη της πρώην Διοίκησης κινήθηκαν νομικά κατά της Εμπορικής Λέσχης και μελών αυτής 

Η αγωγή που κατέθεσαν κατά της Εμπορικής Λέσχης Ξάνθης τέσσερα μέλη της πρώην Διοίκησης, τα οποία κατά τη Γενική Συνέλευση του 2013 διεγράφησαν, συζητήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης. 

Τα ίδια μέλη κατέθεσαν αγωγή και κατά μελών της Εμπορικής Λέσχης, για την ίδια υπόθεση, την οποία ωστόσο απέσυραν την Τετάρτη και εκδικάστηκε μόνο η προσφυγή κατά της Λέσχης, ως Νομικό Πρόσωπο. Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση με τα μέλη της πρώην Διοίκηση στην Ε.Λ.Ξ. να διαγράφονται το 2013 μετά από μια θυελλώδη Γενική Συνέλευση ενώ είχαν προηγηθεί μια σειρά από καταγγελίες και προβλήματα στο εσωτερικό της Λέσχης με το σύνολο σχεδόν των ενεργών μελών της να ζητούν την αλλαγή του Δ.Σ. 

Στο ακροατήριο η υπόθεση 
Η υπόθεση έφτασε ενώπιον της Δικαιοσύνης με τα πρώην μέλη της Διοίκησης να επιχειρούν την προσβολή της διαγραφής τους, ισχυριζόμενοι πως αυτή δεν έγινε σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το καταστατικό της Λέσχης ενώ αξιώνουν την καταβολή του ποσού των 24.000 ευρώ (6.000 έκαστος) για ηθική αποζημίωση. 

Αρχικά κατά τη διάρκεια της δίκης κατέθεσε ο κ. Πάτροκλος Γάντζος που ήταν μέλος της Επιτροπής που προχώρησε τότε σε έλεγχο των οικονομικών της Διοίκησης στην Εμπορική Λέσχη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε δράσεις που είχε πραγματοποιήσει η προηγούμενη Διοίκηση, ενώ παραδέχθηκε πως τους τελευταίους μήνες της θητείας της είχαν παρουσιαστεί προβλήματα τόσο με τη θέρμανση του κτιρίου όσο και μια γενικότερη δυσφορία των μελών. 

Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε πως ήταν παρών στην επίμαχη Γενική Συνέλευση, ως μέλος της Εμπορικής Λέσχης, αλλά αποχώρησε όταν ανέβηκαν οι τόνοι. 

Στην ίδια δίκη κατέθεσε στη συνέχεια ως μάρτυρας υπερασπίσεως της Εμπορικής Λέσχης ο κ. Βαγγέλης Βασιλειάδης, μέλος της Ε.Λ.Ξ., ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα είχαν προηγηθεί της διαγραφής των μελών της τότε Διοίκησης και είχαν αμαυρώσει την εικόνα της, ενώ παράλληλα τόνισε πως η νυν Διοίκηση ακόμη κλείνει οικονομικές τρύπες που παρέλαβε.

Μεταξύ άλλων ο πρώην Πρόεδρος της Εμπορικής Λέσχης κ. Μιχάλης Σαραλέκος, ανέφερε πως η προηγούμενη διοίκηση είχε προχωρήσει σε μια σειρά δράσεων και είχε πλούσιο έργο, ενώ στηλίτευσε το ότι πρόσφατα, η νέα Διοίκηση, παραχώρησε χώρο της Ε.Λ.Ξ. σε πολιτικό κόμμα για την προεκλογική περίοδο, καθώς δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό. Στις κατηγορίες αντέδρασαν μέλη της Εμπορικής Λέσχης αλλά και ο πρόεδρος αυτής κ. Δημήτρης Κεφαλίδης που βρέθηκαν στο ακροατήριο.

Είχαν μείνει χωρίς πετρέλαιο
Τα προβλήματα που ταλάνιζαν ήδη από το Φθινόπωρο του 2012 την Εμπορική Λέσχη είχαν γίνει ευρέως γνωστά στην περιοχή, μιας και το σωματείο που μετρά διαρκή παρουσία στην πόλη μεγαλύτερη των 100 ετών είχε μείνει χωρίς θέρμανση με τα μέλη να επιστρατεύουν “μανιτάρια” και άλλα μέσα θέρμανσης καταγγέλλοντας παράλληλα τη δεινή θέση στην οποία είχε περιέλθει τότε οικονομικά η Εμπορική Λέσχη. Είχαν ακολουθήσει καταγγελίες ακόμη και στην Εισαγγελία από πλευράς της τότε Διοίκησης, η οποία είχε μείνει με 4 μέλη από τα 9 που αποτελείτο σύμφωνα με το καταστατικό, ενώ 42 μέλη της Ε.Λ.Ξ. είχαν συνυπογράψει αίτημα για τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. 

Τελικώς στις 21 Ιανουαρίου και κατά τη διάρκεια Γ.Σ. της Ε.Λ.Ξ. τέθηκε αρχικά ως θέμα η “αντικαταστατική συμπεριφορά μελών” και μετά από αρκετή ένταση τα μέλη της Εμπορικής Λέσχης προχώρησαν στη διαγραφή των μελών της τότε Διοίκησης. 

Τα διαγραφέντα μέλη προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια