GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σάρωσε στην Ξάνθη ο ΣΥΡΙΖΑ! Καταλαμβάνει 2 έδρες - 1 έδρα για τη Νέα Δημοκρατία

-Συγκέντρωσε εντυπωσιακό ποσοστό για ακόμη μια φορά στον Νομό και εκλέγει 2 Βουλευτές -Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Στάθης Γιαννακίδης και Αλέξανδρος...

-Συγκέντρωσε εντυπωσιακό ποσοστό για ακόμη μια φορά στον Νομό και εκλέγει 2 Βουλευτές
-Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Στάθης Γιαννακίδης και Αλέξανδρος Κοντός οι 3 νέοι Βουλευτές

Εντυπωσιακή ήταν για ακόμη μια φορά η επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Ξάνθης, όπου αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με ποσοστό μεγαλύτερο κατά πολύ του 40%. 

Έχοντας τον αέρα της σημαντικής νίκης που πέτυχε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του 2012, και με εμφανή τη στήριξη από τη μειονότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πετύχει ευρεία νίκη και να καταλάβει τις δυο από τις τρεις έδρες που αντιστοιχούν στον Νομό. 

Πέραν ωστόσο του μειονοτικού στοιχείου όπου ο κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν επανέλαβε την εντυπωσιακή παρουσία του 2012, το κόμμα της νέας κυβέρνησης πολλαπλασίασε τις δυνάμεις του στο σύνολο του εκλογικού σώματος με τους Στάθη Γιαννακίδη και Γρηγόρη Στογιαννίδη να καταγράφουν μια αξιοπρεπέστατη παρουσία. Ο πρώτος κατάφερε να καταλάβει τη δεύτερη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ και παρά το ιδιαίτερα νεαρό της ηλικίας του (30 ετών) καταφέρνει να μπει στη νέα Βουλή. 

Την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να διατηρήσει την έδρα που είχε κερδίσει το 2012 στην περιοχή, με τον κ. Αλέξανδρο Κοντό να κόβει για ακόμη μια φορά πρώτος το νήμα στη μάχη του σταυρού στο τοπικό ψηφοδέλτιο του κόμματος και μάλιστα με σημαντική διαφορά έναντι των υπολοίπων υποψηφίων. 

Θρίλερ για την τρίτη έδρα! 
Καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η διεκδίκηση της τρίτης έδρας στην περιοχή παρέμενε ένα μεγάλο ερωτηματικό, με το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη Χρυσή Αυγή να τη διεκδικούν με νύχια και με δόντια. Προσπάθειες κατέβαλε και το ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θεοδωράκη, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. 

Ήδη, λίγη ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, το απόγευμα της Κυριακής, διαφάνηκε ξεκάθαρα το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των υπολοίπων κομμάτων, με το σενάριο που ήθελε το κόμμα του κ. Αλέξη Τσίπρα να καταλαμβάνει δύο έδρες στην περιοχή να επανέρχεται εντόνως στο προσκήνιο. 

Μετά την ανακοίνωση τόσο των exit polls όσο και των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων στην επικράτεια, στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη επικράτησαν χαμόγελα, ενώ στα υπόλοιπα κόμματα, πλην της ΝΔ, προβληματισμός. 

Σημαντική ήταν και η επίδοση του Κινήματος, του κόμματος του Γεωργίου Παπανδρέου, στην περιοχή το οποίο αν και δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή καθώς δεν συγκέντρωσε πάνω από 3%, στον Νομό της Ξάνθης κατέγραψε ποσοστό κοντά στο 4%! 

Η αποχή στον Νομό της Ξάνθης κυμάνθηκε σε τρομακτικά επίπεδα για ακόμη μια φορά με το αντίστοιχο ποσοστό να βρίσκεται στο 40% περίπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια