GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οικονομικά βάρη της ΔΕΥΑΞ και δικαστικές περιπέτειες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου

-Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος: “Στόχος είναι το να αναλάβει μόνη της τις υποχρεώσεις η ΔΕΥΑΞ”  Με τα οικονομικά βάρη της ΔΕΥΑΞ να ξεχωρίζο...

-Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος: “Στόχος είναι το να αναλάβει μόνη της τις υποχρεώσεις η ΔΕΥΑΞ” 

Με τα οικονομικά βάρη της ΔΕΥΑΞ να ξεχωρίζουν ανάμεσα σε μια σειρά από διαδικαστικού, κυρίως, χαρακτήρα θέματα συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης. 

Τα μέλη της Επιτροπής κλήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να προχωρήσουν στην ανάληψη μιας σειράς από υποχρεώσεων για το 2015, που αφορούσαν λειτουργικές ανάγκες του Δήμου, αλλά και ένα ποσό για τις δανειακές υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΞ. Πιο συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό ο Δήμος έχει μπει εγγυητής σε δανειακή σύμβαση της Δημοτικής Επιχείρησης και κάθε φορά που η ίδια δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της, καλείται να το πράξει ο Δήμος. Προς αυτή την κατεύθυνση η Οικονομική Επιτροπή κλήθηκε να εγκρίνει τη δημιουργία σχετικού κωδικού, ύψους 170.000 ευρώ, ώστε όταν και εάν απαιτηθεί να χρησιμοποιηθεί. 

Ο κ. Θανάσης Ξυνίδης, από την πλευρά της αντιπολίτευσης, διαφώνησε λέγοντας πως η παράταξή του είχε μειοψηφήσει όταν ο Δήμος πήρε την απόφαση να μπει εγγυητής στις υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΞ και κατά συνέπεια διατηρεί την ίδια στάση και στις συνέπειες αυτής της απόφασης. Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Δημαρχόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής και Δήμαρχος, σημείωσε πως στόχος του Δήμου αποτελεί το να μπορεί η ΔΕΥΑΞ να σταθεί στα πόδια της και να καλύπτει μόνη της τις υποχρεώσεις της. “Να μπορεί από εδώ και πέρα η ΔΕΥΑΞ να αναλάβει μόνη της, να νοικοκυρευτεί” τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος συμπληρώνοντας πως “εύχομαι και ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να αξιοποιηθεί ο κωδικός γιατί ήδη έχει πληρώσει και το 2014 η ΔΕΥΑΞ. Στόχος μας είναι να γίνει εξυγίανση”. 

Από την πλευρά του ο κ. Ξυνίδης, διευκρινίζοντας τους λόγους για τους οποίους δεν ψήφισε το συγκεκριμένο θέμα τόνισε πως “η ΔΕΥΑΞ κάποια στιγμή δεν είχε “πρόσωπο”, όπως λέμε, να πάρει δάνεια. Μπήκε εγγυητής ο Δήμος και εμείς είχαμε τότε μειοψηφήσει γιατί είπατε ότι δεν θα έπρεπε ο Δήμος να πάρει τέτοια ευθύνη και για αυτό σήμερα κρατάω αυτή τη στάση”.  

Στα δικαστήρια! 
Στα υπόλοιπα θέματα που απασχόλησαν τα μέλη της Επιτροπής και αυτό της νομικής υποστήριξης του μελών της προηγούμενης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου έναντι των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη με την κατηγορία πως δεν προχώρησαν στη σφράγιση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ξάνθη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια