GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι ράμπο του ΣΔΟΕ επιστρατεύονται για να εμποδίσουν τις εκροές καταθέσεων

Το ΣΔΟΕ και τις άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες βάζουν μπρος σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τις εκροές καταθέσεων. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυ...

Το ΣΔΟΕ και τις άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες βάζουν μπρος σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τις εκροές καταθέσεων.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες επιστρατεύονται οι φοροελεγκτές ώστε να περιοριστούν οι αναλήψεις και τα εμβάσματα στο εξωτερικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όσοι κάνουν αναλύψεις σημαντικών ποσών και τα εμβάσουν στο εξωτερικό θα βρεθούν στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και των άλλων ελεγκτικών υπηρεσιών που θα κάνουν φύλλο και φτερό τις φορολογικές τους δηλώσεις, τα εισοδήματα που δήλωσαν και τις καταθέσεις που έχουν στις τράπεζες για να διαπιστώσουν το ¨πόθεν έσχες¨ των χρημάτων και πρωτίστως αν έχουν δηλωθεί ή είναι προϊόν φοροδιαφυγής.

Την γνωστοποίηση της δράσης των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών γνωστοποιούν σε πελάτες τους τα τραπεζικά στελέχη, ιδίως εκείνα που δραστηριοποιούνται στο private banking όπου παρατηρούνται και οι μεγαλύτερες εκροές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε ήδη το newsit.gr οι αναλήψεις μετρητών και τα εμβάσματα προς το εξωτερικό έχουν αυξηθεί σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα από 20% ως 50% σύμφωνα με στοιχεία από υποκαταστήματα τραπεζών.

Προς το παρόν οι τραπεζίτες δεν ανησυχούν πολύ, αλλά λένε πως αν συνεχιστούν οι εκροές καταθέσεων με τον αυξανόμενο ως τώρα ρυθμό, τότε μπορεί την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές να υπάρξει πρόβλημα.

Για το λόγο αυτό απευθύνουν έκκληση στα κόμματα να αποφύγουν τις ακρότητες και την κινδυνολογία για τις καταθέσεις οι οποίες είναι απολύτως διασφαλισμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια