GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νυχτερινή έφοδος για τραπεζοκαθίσματα στην Παλιά Πόλη – “Μάζεψαν” Ερμή και Τυφλόμυγα (+VIDEO)

-Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε η εξόρμηση των αρμόδιων Υπηρεσιών  Νυχτερινή έφοδο σε καταστήματα υγειον...

-Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε η εξόρμηση των αρμόδιων Υπηρεσιών 

Νυχτερινή έφοδο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Ορφέως, και αναπτύσσουν χωρίς άδεια τραπεζοκαθίσματα πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης αιφνιδιαστικά  ο Δήμος με τη συνδρομή της Αστυνομίας. 

Προσωπικό του τμήματος αδειοδοτήσεων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δύο Αστυνομικοί με ένα περιπολικό όχ
ημα, ένα φορτηγάκι και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Αγκόρτσας βρέθηκαν λίγο μετά τις 8.00 στην Ορφέως, προχωρώντας στην κατάσχεση τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα “Ερμής” και “Τυφλόμυγα”.

Το προσωπικό του Δήμου συγκέντρωσε καθίσματα και τραπέζια και τα τοποθέτησε στην καρότσα του φορτηγού, ενώ η Αστυνομία μερίμνησε για τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως στις εν λόγω επιχειρήσεις ήδη έχουν βεβαιωθεί δύο πρόστιμα για αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων γεγονός που δίνει το δικαίωμα στον Δήμο να προχωρήσει στην κατάσχεση τους. Ο έλεγχος συνεχίστηκε και στα υπόλοιπα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αλλά δεν βρέθηκαν τραπέζια ή καθίσματα. 

Αντέδρασαν οι επιχειρηματίες 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που ενημερώθηκαν για το συμβάν έσπευσαν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν, ζητώντας μεταξύ άλλων να προχωρεί η Αστυνομία στη βεβαίωση προστίμων σε όλα τα Ι.Χ. που βρίσκονταν σταθμευμένα στην Παλιά Πόλη πάνω στη λωρίδα που προορίζεται για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Μάλιστα ένας εξ αυτών τηλεφώνησε στην Αστυνομία ζητώντας το παραπάνω. 

Όπως είναι γνωστό στα καταστήματα της Παλιάς Πόλης δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζιών ή καθισμάτων με τους επιχειρηματίες ωστόσο να αντιδρούν λέγοντας πως με αυτόν τον τρόπο αποκτά ζωή η περιοχή και προσελκύει τουρίστες. 

Δεν είναι η πρώτη εξόρμηση 
Αντίστοιχη δράση από πλευράς των υπηρεσιών του Δήμου είχε πραγματοποιηθεί πριν από λίγο καιρό και πάλι στην περιοχή της Παλιάς Πόλης όταν και είχε βεβαιωθεί σχετική παράβαση σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ στα υπόλοιπα δεν βρέθηκαν τότε τραπεζοκαθίσματα. 

Μάλιστα, όπως είχε γίνει τότε γνωστό από πλευράς του Δήμου υπήρχε πρόθεση να πραγματοποιούνται αντίστοιχες εξορμήσεις συχνά ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα, κάτι που φαίνεται να γίνεται πλέον και πράξη. 




1 σχόλιο