GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κ. Τριανταφυλλίδης: “Βλέπουμε νέους να αναπαράγουν απόψεις ξεπερασμένες - Αυτό είναι πρόβλημα”

-Τοποθετείται γύρω από το “ναυάγιο” της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ  Τις σκέψεις του γύρω από τις Εθνικές Εκλογές, το πολιτικ...

-Τοποθετείται γύρω από το “ναυάγιο” της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ 

Τις σκέψεις του γύρω από τις Εθνικές Εκλογές, το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα αλλά και την ευρύτερη οικονομική θέση της Ελλάδος ξεδίπλωσε το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στην Ραδιοφωνική Εκπομπή “Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα” ο κ. Κώστας Τριανταφυλλίδης, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του κ. Δημαρχόπουλου στον Δήμο Ξάνθης. 

Ο κ. Τριανταφυλλίδης όπως είναι γνωστό εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ωστόσο τελικώς αυτό δεν συνέβη παρά το γεγονός πως φάνηκε η συμμετοχή του να κλειδώνει, με τον ίδιο ωστόσο να δηλώνει πως παραμένει συστρατευμένος με το κόμμα της ΝΔ, χωρίς να τοποθετείται μέχρι στιγμής ανοιχτά για τους λόγους που οδήγησαν στο “ναυάγιο” της υποψηφιότητάς του. 

“Τα τελευταία χρόνια, διαμορφώνω μια πορεία πιο ενεργή στον χώρο των δημοσίων πραγμάτων. Είμαι όμως ακόμη στο ξεκίνημα, δεν θεωρώ ότι η πολιτική μου παρουσία έχει φτάσει στο σημείο κάποιας ωριμότητας” σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ διευκρίνισε πως “υπήρξαν κάποιες διαδικασίες και υπήρχε η αίσθηση ότι η συμμετοχή μου ήταν αρκετά πιθανή εάν όχι βέβαια. Τις διαδικασίες οφείλουμε να τις σεβόμαστε έστω και δεν θεωρούμε ότι η τελική επιλογή δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Είμαι πολίτης που ασπάζεται την φιλελεύθερη δεξιά ιδεολογία και αυτή με κατευθύνει. Στη βάση αυτών των αρχών εκδήλωσα το ξεκάθαρο ενδιαφέρον μου γιατί θεωρούσα ότι η συμμετοχή μου θα προσέθετε κάποια προστιθέμενη άξια ειδικά σε ακροατήρια που το κόμμα υστερούσε και ακόμη υστερεί εάν το θέλετε. Από εκεί και πέρα εγώ παραμένω συστρατευμένος στην ιδεολογία μου”.

Οργή, αγανάκτηση... λογική! 
Τοποθετούμενος επί του σκηνικού που διαμορφώνεται γύρω από τις Εθνικές Εκλογές, ο κ. Τριανταφυλλίδης στάθηκε στο ότι η ψήφος των πολιτών δεν πρέπει να μείνει απλώς στο πλαίσιο της αγανάκτησης αλλά να αντικατοπτρίζει το μέλλον για τη χώρα. 

“Τα πρώτα 1-2 χρόνια της κρίσης ο κόσμος ήθελε να εκδηλώσει την οργή και την αγανάκτησή του και για αυτό ακόμη και τα νέα κόμματα είχαν κάποια ακραία στοιχεία.  Τώρα βλέπω ότι συγκλίνουν περισσότερο σε απόψεις κεντρώες και αυτό είναι θετικό γιατί ενισχύει τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος. Το κρίσιμο ερώτημα είναι το ποια θα είναι η αυριανή κυβέρνηση. Η πρόταση η δική μας είναι πρόταση σταθερότητας και οικονομικής ηρεμίας που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κάθε μορφής οικονομική ανάπτυξη. Αρχικά ήταν η οργή, μετά η αγανάκτηση και ελπίζω να έρθει η λογική που θα τις αντικαταστήσει και τις δύο” επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλίδης, εκτιμώντας πως η νέα κυβέρνηση, θα πρέπει να έχει σαφή και αταλάντευτο Ευρωπαϊκό προσανατολισμό ενώ το ενδεχόμενο του μη σχηματισμού κυβέρνησης μετά την 25η Ιανουαρίου θα ήταν κατά τον ίδιο καταστροφικό.  
  
“Μπορούμε να συνεννοηθούμε μόνο στη βάση της προσήλωσής μας στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και αυτό έχει υποχρεώσεις και κάποιοι στην αντιπολίτευση δεν το αντιλαμβάνονται ή κάνουν πως δεν το αντιλαμβάνονται” συμπληρώνει ο κ. Τριανταφυλλίδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως “ευελπιστώ ότι τα πράγματα θα πάνε σε μια ομαλοποίηση γιατί όταν υπάρχει ένα υγιής πολιτικό κλίμα δεν προκύπτουν πολιτικά τέρατα. Πέρα από την επιλογή των κομμάτων πρέπει να έχουμε και σωστές επιλογές προσώπων. Είδαμε καταστάσεις για τις οποίες δεν μπορεί να είναι υπερήφανος ο κοινοβουλευτισμός μας και πρέπει να επιλέξουμε να έχουμε ένα μεγάλο αριθμό σοβαρών ανθρώπων μέσα στη Βουλή”. 

Αποθαρρύνονται οι νέοι
Όντας ο ίδιος ένας νέος άνθρωπος που δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο της πολιτικής και των κοινών, εξηγεί πως στο σύνολό τους οι νέοι απέχουν από τις πολιτικές διαδικασίες καθώς συναντούν μπροστά τους μια σειρά από σοβαρά αντικίνητρα και προβλήματα. 

“Πολλοί νέοι άνθρωποι αποθαρρύνονται. Υπάρχουν ισχυρά αντικίνητρα. Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι ότι βλέπουμε νέους ανθρώπους να αναπαράγουν ιδέες που είναι ήδη ξεπερασμένες. Το ζήτημα είναι να ασχολούνται νέοι που έχουν κάτι καινούργιο να προσφέρουν και να πουν και για αυτό πρέπει να ενθαρρύνομαι τους νέους να εκφράσουν αυτό που πραγματικά θέλουν και σκέπτονται” προσθέτει με νόημα ο ίδιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια