GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ευτράπελα και παρατράγουδα στον δρόμο για την κάλπη – Κυνηγούσαν ηλικιωμένο στην Ξάνθη

-Πήγαν να ψηφίσουν βρήκαν κλειστό το εκλογικό τμήματα, απηύδησαν και σηκώθηκαν έφυγαν  Του κόσμου τα παράξενα κλήθηκαν να αντιμετωπίσο...

-Πήγαν να ψηφίσουν βρήκαν κλειστό το εκλογικό τμήματα, απηύδησαν και σηκώθηκαν έφυγαν 

Του κόσμου τα παράξενα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι δικαστικές αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στην Ξάνθη την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. 

Μια σειρά από ευτράπελα και παρατράγουδα που εντοπίστηκαν στον δρόμο για την κάλπη σίγουρα θα μείνουν αξέχαστα, ενώ σε πολλές των περιπτώσεων προκαλούν θυμηδία. 

Κυνηγούσαν ηλικιωμένο! 
Σε ένα εκλογικό κέντρο της περιοχής ηλικιωμένος προσήλθε μόνος και έχοντας αφήσει στο σπίτι του... φακελάκι με το ψηφοδέλτιο. Φτάνοντας στο παραβάν συνειδητοποίησε ότι δεν είχε μαζί του το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο και ζήτησε από μέλος της εφορευτικής επιτροπής να του υποδείξει το εν λόγω κόμμα αλλά και να τον βοηθήσει στη σταυροδοσία. Ωστόσο εκείνη ακριβώς τη στιγμή, συγγενείς του ηλικιωμένου κατέφτασαν έντρομοι στο εκλογικό τμήμα με το... φακελάκι αν χείρας παραδίδοντας το ψηφοδέλτιο στον ηλικιωμένο άνδρα. 

Ήθελε να μπει με... τον γιο της
Σε άλλο εκλογικό τμήμα της Ξάνθης μια ηλικιωμένη γυναίκα επιχείρησε να μπει στο παραβάν συνοδευόμενο από τον γιο της. Στην προσπάθεια της αντέδρασαν τόσο τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής όσο και η δικαστική αντιπρόσωπος ενώ για μερικά λεπτά επικράτησε σύγχυση μέσα στο εκλογικό τμήμα και κλήθηκε ακόμη και η Αστυνομία. Μετά από αρκετή ώρα έντασης οι τόνοι έπεσαν και η ηλικιωμένη γυναίκα άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα. 

Βρήκαν κλειστό εκλογικό και την κοπάνησαν!
Ανάμεσα στα παρατράγουδα των Εθνικών Εκλογών και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις αλλαγές των εκλογικών τμημάτων στην Ξάνθη. Κατ' εφαρμογή σχετικών οδηγιών από το Υπουργείο, τα εκλογικά τμήματα τοποθετήθηκαν σε ισόγεια σχολικών μονάδων, ώστε να είναι προσβάσιμα σε ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Ωστόσο αρκετοί ήταν αυτοί που προσέρχονταν στις κάλπες χωρίς να το γνωρίζουν, με αποτέλεσμα να βρίσκουν κλειστά τα μέχρι πρότινος εκλογικά τους τμήματα. 

Σε μια εκ των περιπτώσεων μέσης ηλικίας γυναίκα μαζί με την ηλικιωμένη και ανάπηρη πεθερά της προσήλθαν στο μέχρι πρότινος εκλογικό τους τμήμα το οποίο ωστόσο είχε μετακινηθεί. Στο εξωτερικό της σχολικής μονάδας είχε αναρτηθεί σχετική ειδοποίηση καθώς και ένας τηλεφωνικός αριθμός για πληροφορίες. Η ίδια, όπως αναφέρει, δεν κατάφερε να βγάλει άκρη σχετικά με το που πρέπει να πάει για να ψηφίσει αυτή και η πεθερά της, με αποτέλεσμα να απηυδήσει και να σηκωθεί να φύγει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια