GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ερημιά και μελαγχολία συναντά σε κάμπο και βουνό ο Μαλάκης - "Θέλω να συμβάλω στην ανάπτυξη"

-Παραχώρησε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης ο υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στον Ξάνθη FM100 -"Τις εκλογές δεν τις ήθελε ούτε η ΝΔ,...

-Παραχώρησε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης ο υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στον Ξάνθη FM100
-"Τις εκλογές δεν τις ήθελε ούτε η ΝΔ, ούτε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού"

Την εικόνα που συναντά επισκεπτόμενος τον ορεινό και πεδινό όγκο της Ξάνθης και συνομιλώντας με τους πολίτες της περιοχής περιέγραψε ο υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μαλάκης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα. 

Ο γνωστός δικηγόρος που έχει και στο παρελθόν ασχοληθεί με τα κοινά, αναφέρθηκε εκτενώς στο πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στη χώρα αλλά και στις αρνητικές επιπτώσεις από την κάθοδο της χώρας στις πρόωρες εκλογές ενώ ταυτόχρονα διευκρινίζει τους λόγους που τον ώθησαν στο να συμμετάσχει ως υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. 

“Η ΝΔ αποτελεί τη μόνη ελπίδα”
Όπως είναι γνωστό ο κ. Μαλάκης διατηρεί σχέσεις χρόνων με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ενώ οικογενειακά προέρχεται από τον κεντρώο πολιτικό χώρο. “Ο πατέρας μου υπήρξε συνοδοιπόρος με τον Αλ. Μπαλτατζή και εγώ προσωπικά πίστεψα και έζησα το θαύμα με τα συνεταιριστικά και την ανάπτυξη στην περιοχή μας, αλλά και την άγρια εκμετάλλευση του ονόματός του από τους επιγόνους του αλλά και την κατάρρευση του θαύματος” σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος, για να προσθέσει πως “καταρχάς κατέβηκα με τη ΝΔ γιατί πιστεύω στον Αντώνη Σαμαρά, ότι είναι πατριώτης και είναι ο μόνος που έδωσε και θα δώσει όλο του το είναι για τη σωτηρία της πατρίδας. Είναι ξεκάθαρη η θέληση μου να βοηθήσω και εγώ στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η ΝΔ για την έξοδο από την κρίση”. 

Κρίσιμες εκλογές, αλλά δεν τις θέλει ο κόσμος! 
Ερωτηθείς σχετικά με το πολιτικό σκηνικό και την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η χώρα ο κ. Μαλάκης σημειώνει πως “είναι πάρα πολύ κρίσιμες οι εκλογές, γίνονται κάτω από την ασφυκτική πίεση που ζήσαμε 5 χρόνια με το Μνημόνιο, το οποίο τελείωσε και αισιοδοξούμε για τη νέα μέρα και βλέπω ότι η χώρα μας με τη ΝΔ μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης. Θέλω να πιστεύω ότι θα ψηφίσουν νέα πρόσωπα οι συμπολίτες μας. Εγώ για πρώτη φορά κατεβαίνω υποψήφιος με τη ΝΔ γιατί ήθελα να συμβάλω στη νίκη της ΝΔ που αποτελεί τη μόνη ελπίδα για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Τις εκλογές δεν τις ήθελε η ΝΔ και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οι πολίτες απεύχονταν να γίνουν γιατί ήταν καταστροφικές για την Ελλάδα τώρα που τελείωσε το Μνημόνιο και βγαίνουμε από την κρίση”. 

Μάλιστα ο υποψήφιος Βουλευτής εκτιμά πως οι εκλογές είναι εντελώς άκαιρες, εξηγώντας πως έτσι χάθηκε η δυνατότητα αναθεώρησης του Συντάγματος καθώς και οι ουσιαστικές αλλαγές που θα επέρχονταν από αυτή. “Ας το μάθει ο ελληνικός λαός ότι συνέπεια των εκλογών ήταν η ματαίωση της αναθεώρησης του συντάγματος. Ήδη είχε συσταθεί η επιτροπή από τη ΝΔ όπου προβλέπονταν σημαντικές τροποποιήσεις που θα έδιναν μια άλλη δυναμική στη χώρα μας. Η μεγαλύτερη αφορούσε τη θητεία των βουλευτών, προβλεπόταν ότι ο βουλευτής δεν μπορεί πάνω από δύο τετραετίες να πολιτεύεται. Άλλη μια αλλαγή αφορούσε αυτό το όνειδος, την ντροπή που κατατρέχει την πολιτική μας σκηνή και δεν είναι άλλη από τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών που ρητά καταργούνταν. Προβλέπονταν αλλαγές στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και το ότι η εκλογή της διοίκησης της Δικαιοσύνης θα γινόταν από τους κόλπους της και όχι από τους κόλπους του εκάστοτε Υπουργείου”. 

Βουλευτές και... ρουσφετάκια
Μεταξύ άλλων ο κ. Μαλάκης, αναφέρθηκε και στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Π.Ε. Ξάνθης, με την ανεργία να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ και την αποβιομηχάνιση να χτυπάει κόκκινο. 

“Πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να με ψηφίσει γιατί θέλω να συμβάλω στην ανάπτυξη της περιοχής. Έζησα όλη την οικονομική άνοδο αυτού του θαύματος που είχε ο Νομός μας με τα συνεταιριστικά και με άλλες μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, που όλα αυτά είναι σήμερα ερείπια. Ο Βουλευτής δεν πρέπει να εξαντλείται σε μικρά προσωπικά ρουσφετάκια, πρέπει να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις για να προσφέρει ένα πολύ μεγάλο έργο στην περιοχή, να δημιουργούνται θέσεις εργασίας και να τις καταλαμβάνουν αξιοκρατικά οι πολίτες” υπογραμμίζει ο κ. Μαλάκης, εξηγώντας πως “δεν θα απολογηθώ για την ανυπαρξία των βουλευτών του Ν. Ξάνθης, αλλά δεν άκουσα κάτι που θα προβάλει τα καυτά ζητήματα της περιοχής μας. Ο πρωταρχικός σκοπός της καθόδου μου είναι αυτός, να αγωνιστώ για την περιοχή μας και να αγωνιστώ να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας. Θα πρέπει να ενημερωθεί η κεντρική διοίκηση για το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε στην περιοχή και λόγω των γνωστών ιδιαιτεροτήτων θα πρέπει να υπάρξει ένα ειδικό καθεστώς για τη Θράκη, να είναι πόλος έλξης των βιομηχανιών και των βιοτεχνιών μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συγκρατήσουμε και τον κόσμο αλλά και να φέρουμε τα παιδιά μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό πάλι κοντά μας”.  

Δεν ήξερε ο Σαμαράς για το Π. Λάγος! 
Μετά και την επισημοποίηση της συμμετοχής του κ. Μαλάκη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο ίδιος ξεκίνησε μια σειρά από επαφές και συναντήσεις με πολίτες, φορείς και εκπροσώπους καταγράφοντας τα προβλήματά τους και αναζητώντας λύσεις για αυτά. 

“Με τις επισκέψεις που έκανα γέμισα μόνο με μελαγχολία. Στο Λιμάνι του Π. Λάγος που το έχουν αφήσει στην τύχη του κάτοικοι και αλιείς μόνο παράπονα είχαν να πουν. Το Λιμάνι έχει μεγαλύτερη εμπορική κίνηση και από αυτό της Αλεξανδρούπολης αλλά και της Καβάλας. Όταν ήρθε ο Σαμαράς στην Κομοτηνή είπε μόνο για τα δυο τελευταία και όταν τον ρώτησα μετά που τον συνάντησα στην Ξάνθη γιατί δεν είπε για το Π. Λάγος μου είπε ότι δεν το ήξερε, δεν του το είπαν. Οι ιθύνοντες δηλαδή που του έδωσαν στοιχεία δεν τον ενημέρωσαν για την εμπορική κίνηση του Λιμανιού” δηλώνει ο υποψήφιος Βουλευτής τονίζοντας πως “η Θράκη θα γίνει τόπος όπου θα έρχονται επενδύσεις και θα δημιουργούνται θέσεις εργασίας και θα έχουμε θετική εσωτερική μετανάστευση τα επόμενα 10 χρόνια. Την έθεσε σαν κόρη οφθαλμού τη Θράκη ο Σαμαράς”. 

Παράλληλα ο κ. Μαλάκης διευκρινίζει πως έμφαση πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, μέσω δυναμικών καλλιεργειών αλλά και στην τουριστική προβολή και την υλοποίηση έργων υποδομής προς αυτή την κατεύθυνση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια