GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το αδιαχώρητο στον Ερυθρό Σταυρό Ξάνθης για δωρεάν τρόφιμα – 250 δέματα σε άπορους

-Προηγήθηκε καταγραφή και υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους της διανομής  Το αδιαχώρητο επικρατούσε το πρωί της Δευτέρας στο παράρ...

-Προηγήθηκε καταγραφή και υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους της διανομής 

Το αδιαχώρητο επικρατούσε το πρωί της Δευτέρας στο παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης για τη δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους πολίτες. 

Ο Ερυθρός Σταυρός, όπως κάθε χρόνο, προχώρησε στην καταγραφή των άπορων κατοίκων της περιοχής, που παρουσιάζουν είτε μηδενικό είτε ιδιαίτερα χαμηλό ετήσιο εισόδημα, και στη συνέχεια προχώρησε στον εφοδιασμό τους με τρόφιμα για την περίοδο των εορτών. 

Συνολικά διατέθηκαν 250 δέματα, στα οποία είχαν τοποθετηθεί λάδι, ρύζι, φακές, μακαρόνια, ρεβίθια, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, κονσέρβες, φασόλια, γάλα, τοματοπολτός αλλά και μπισκότα για όσους διαθετούν μικρά παιδιά. 

“Κάθε φορά γίνεται το αδιαχώρητο παρά την τάξη που προσπαθούμε να βάλουμε για να εξυπηρετούνται όλοι. Έχουμε ετοιμάσει τα δέματα, ανάλογα με τα είδη που έχουμε συγκεντρώσει από ιδιώτες και πολυκαταστήματα, τους οποίους και ευχαριστούμε” σημειώνει η κα Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, εξηγώντας πως “κάνουμε έναν τιτάνιο αγώνα για να αντεπεξέλθουμε. Θα έπρεπε να υπάρχει ένας συντονισμός με τους άλλους φορείς για να συγκεντρώνονται πιο πολλά τρόφιμα και να χορηγούνται από έναν φορέα. Εμείς κάνουμε χρόνια αυτή τη δουλεία. Το κριτήριο μας είναι το εκκαθαριστικό της εφορίας που μας προσκομίζουν. Έχουμε άτομα με μηδενικό εισόδημα ή με εισόδημα 700 και 1.000 ευρώ. Έχουμε πολύτεκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Δεν ξέρω βέβαια εάν μέσα σε όλους αυτούς υπάρχουν και επιτήδειοι, αλλά σίγουρα για να περιμένει κάποιος στην ουρά ώστε να πάρει μια σακούλα με τρόφιμα για να λύσει έστω και προσωρινά το πρόβλημά του, πάει να πει ότι έχει πρόβλημα”. 

Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. βρίσκονταν από νωρίς στο κτίριο που στεγάζεται ο Ερυθρός Σταυρός, επί της οδού Βενιζέλου στην Ξάνθη, ώστε να εξυπηρετούν τους πολίτες που προσέρχονταν για να παραλάβουν τα τρόφιμα. Οι δικαιούχοι τις προηγούμενες ημέρες είχαν υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις και είχαν λάβει ένα κουπόνι το οποίο επιδείκνυαν κατά τη διάρκεια της παραλαβής.  

“Είναι συμβολικό αυτό που κάνουμε, έστω και αυτό το πρόσκαιρο. Δεν μπορούμε να λύσουμε εμείς το πρόβλημα, είναι της πολιτείας. Υπάρχει μια αύξηση τα τελευταία χρόνια και προσπαθούμε και εμείς να ικανοποιήσουμε όσο περισσότερους μπορούμε” τονίζει η κα Μαργαριτοπούλου, εξηγώντας πως “δεν είναι μόνο την περίοδο των εορτών. Έρχονται όλο τον χρόνο εδώ άνθρωποι και παρακαλούν για ένα λάδι. Για αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, δίνοντας τρόφιμα στα καλάθια που έχουμε τοποθετήσει, αλλά και όλους τους εθελοντές που βοηθούν το έργο “. 


Δεν υπάρχουν σχόλια