GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προκαταρκτική για τα “μαϊμού” προνοιακά στην Ξάνθη – Καταθέτουν για την υπόθεση του 2010!

-Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2010 επί Νομαρχίας του Γ. Παυλίδη  Έγγραφες εξηγήσεις για τη συμμετοχή τους στην...

-Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2010 επί Νομαρχίας του Γ. Παυλίδη 

Έγγραφες εξηγήσεις για τη συμμετοχή τους στην γνωστή υπόθεση των αχρεωστήτως καταβληθέντων προνοιακών επιδομάτων που ήρθαν στο φως το 2010 στην Ξάνθη καλούνται να καταθέσουν ενώπιον της δικαιοσύνης άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Την Τετάρτη ξεκίνησε με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος προκαταρκτική εξέταση στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης για την πολύκροτη υπόθεση που απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή ο Καλλικράτης στους ΟΤΑ. 

Ο τότε Νομάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης είχε διατάξει έλεγχο όλων των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων και όπως φαίνεται κάποιοι εξ αυτών λάμβαναν παράνομα χρήματα. Πρόκειται για δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων οι οποίοι ωστόσο λάμβαναν και άλλο επίδομα, χωρίς ωστόσο αυτό να το έχουν δηλώσει, με αποτέλεσμα να τους ζητηθεί να επιστρέψουν πίσω χρήματα τα οποία τους είχαν καταβληθεί. 

Οι περισσότεροι εκ των εμπλεκόμενων βρέθηκαν να χρωστούν χρήματα στο Δημόσιο, τα οποία καταβάλουν μέσω της Δ.Ο.Υ. σε δόσεις, κατ' εφαρμογή σχετικών ρυθμίσεων αποπληρωμής.  Η υπόθεση ωστόσο, τέσσερα περίπου χρόνια μετά, αποκτά νέα διάσταση καθώς ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν κληθεί κάποιοι εκ των εμπλεκόμενων να καταθέσουν. 

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος τους, παρά μόνο ότι εξετάζονται όλες οι πτυχές της υπόθεσης και των όσων είχαν τότε έρθει στο φως της δημοσιότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια