GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Κάλεσμα σε πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό»

Ο αναρχικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται εδώ και 23 μέρες σε απεργία πείνας, χρησιμοποιώντας «το σώμα του για οδόφραγμα», το δικαίω...

Ο αναρχικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται εδώ και 23 μέρες σε απεργία πείνας, χρησιμοποιώντας «το σώμα του για οδόφραγμα», το δικαίωμά του στις εκπαιδευτικές άδειες για να σπουδάσει στο ΤΕΙ Αθήνας, όπου πέρασε αφού έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις μέσα από τη φυλακή.

Η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού είναι εξαιρετικά κρίσιμη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», με άμεσα υπαρκτό κίνδυνο για μόνιμες βλάβες στην υγεία του ή ακόμα και να χάσει οριστικά τη μάχη του για ζωή. 

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της ακραίας λιτότητας, του αυταρχισμού και της ακροδεξιάς ατζέντας, θα έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί στον απεργό πείνας. Από κοινού με τους κρατικούς της μηχανισμούς θα είναι οι μόνοι ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί μιας δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου που επιλέγει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του ως κρατούμενος, με όπλο την ίδια του τη ζωή. 

«Αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό. Η απεργία πείνας θα νικήσει!»       
Ο Νίκος Ρωμανός όμως δεν είναι μόνος του καθώς η αλληλεγγύη, στον Ν. Ρωμανό πληθαίνει, τόσο απ τα μέσα με απεργίες πείνας συντρόφων του κρατουμένων, όσο κι απ τους χιλιάδες ανθρώπους που κινητοποιούνται στην Ελλάδα και αλλού. Μια μέρα μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς τον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και τις δηλώσεις εμπαιγμού του Υπουργού Δικαιοσύνης για σπουδές μέσω τηλεδιάσκεψης, η σημερινή απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου είναι γι’ άλλη μια φορά αρνητική απέναντι στο καθ’ όλα νόμιμο αίτημα του Ρωμανού, τη στιγμή που η υγεία του τελευταίου βρίσκεται κυριολεκτικά σε οριακό σημείο.

Η εξάντληση της κυβερνητικής αναλγησίας και πυγμής, δεν αφορά πλέον μονάχα το πρόσωπο του Νίκου Ρωμανού, αλλά στρέφεται ενάντια σε όλες και όλους μας. Το μήνυμα είναι σαφές: ακόμα και τα πιο βασικά δικαιώματά μας είναι υπό αμφισβήτηση, ακόμα κι αν προστατεύονται από το νόμο και η διεκδίκησή τους μπορεί να σημαίνει και τη θυσία της ίδιας μας της ζωής.

Απέναντι στην πιο αυταρχική και βίαιη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, η νεολαία μπορεί να στείλει μονάχα ένα δικό της μήνυμα: ότι είμαστε έτοιμες και έτοιμοι να αγωνιστούμε γι’ αυτά τα δικαιώματα με κάθε κόστος, ότι ο φόβος έχει πάψει να είναι στη δική μας μεριά και έχει αλλάξει στρατόπεδο. Η κυβέρνηση – κι όλο το σύστημα εξουσίας μαζί της – είναι γελασμένη εάν νομίζει ότι θα λυγίσουμε απέναντί της κι ότι δε βλέπουμε το δικό της τέλος να έρχεται με γρήγορα βήματα.   
Σε κάθε περίπτωση, αυτό το σκοτάδι στο οποίο ζούμε δε θα το ανεχτούμε για πολύ, το έχουμε ήδη χορτάσει. Έχει φτάσει πια η ώρα για τις δικές μας μέρες, για τις μέρες που το δικαίωμα για μόρφωση, δουλειά, ελεύθερο χρόνο, δημοκρατία κι ελευθερία θα είναι αυτονόητο και δε θα απαιτεί τη θυσία κανενός για να το αποκτήσει. Καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα του Νίκου Ρωμανού και να κάνει πράξη το μοναδικό διέξοδο που έχει να δώσει στη νέα γενιά της χώρας μας: να παραιτηθεί. Εάν δεν το κάνει, θα τη ρίξουμε εμείς.

Καλούμε αύριο σε πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό, 17:00, Κ. Πλατεία Ξάνθης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ Facebook  

Δεν υπάρχουν σχόλια