GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκκενώθηκε το Ορμένιο – Συνεχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στον Έβρο

-Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι το πρωί της Παρασκευής υπό τον φόβο πλημμυρών  Στην εκκένωση του Ορμενίου προχώρησε νωρίς το πρωί της Παρα...

-Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι το πρωί της Παρασκευής υπό τον φόβο πλημμυρών 

Στην εκκένωση του Ορμενίου προχώρησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Δήμος Ορεστιάδας και οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υπό τον φόβο πλημμυρών. 

Τα ξημερώματα έσπασε το ανάχωμα κοντά στον οικισμό με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και άμεσα να εκκενωθεί το χωριό, καθώς φάνηκε να απειλούνται τα πρώτα 10 περίπου σπίτια. Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν και οι αρμόδιες Υπηρεσίες προσπαθούν να αναχαιτίσουν τη ροή των υδάτων. 

“Έσπασε το ανάχωμα και αυτό είχε σαν συνέπεια να πλημμυρίσουν χιλιάδες στρέμματα και πλέον υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσει το χωριό. Έχει γίνει η μεταφορά των κατοίκων και τώρα θα σπάσουμε σε ένα άλλο σημείο το ανάχωμα για να εκτονωθούν λίγο τα ύδατα. Κατέβηκαν μεγάλες ποσότητες” σημειώνει ο κ. Βασίλης Μαυρίδης Δήμαρχος Ορεστιάδας εξηγώντας πως “εκείνο που προέχει είναι να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή. Εάν συνεχιστεί αυτό θα πλημμυρίσει το μισό χωριό”. 

Επί 7 ημέρες η στάθμη του νερού παραμένει πάνω από τα 6 μέτρα και αυξάνεται συνεχώς. “Δίνουμε μάχη για να εκκενωθεί, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και είχαμε ρήξη αναχώματος. Είναι πάρα πολλά τα νερά και έρχονται και περισσότερα. Υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια” αναφέρει ο κ. Δημήτρης Πέτροβιτς Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, εξηγώντας πως “από το Ορμένιο μέχρι το Πέταλο η στάθμη είναι πάνω από τα 6 μέτρα και στο Πέταλο μάλιστα είναι στα 6,9. Δεν θέλουμε να κινδυνέψουν άνθρωποι και για αυτό είμαστε στο πόδι”.
ThrakiToday Newsroom /  ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια