GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Στο πόδι” ξανά οι μαθητές Λυκείου της Ξάνθης – Δεν πήγαν σχολείο, αλλά πήγαν στην πορεία (+VIDEO)

-Αντιδρούν στο Νέο Λύκειο, ζητούν την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων ή την αλλαγή της  Τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο “Νέο Λύ...


-Αντιδρούν στο Νέο Λύκειο, ζητούν την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων ή την αλλαγή της 

Τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο “Νέο Λύκειο” και την “Τράπεζα Θεμάτων” συνέχισαν το μεσημέρι της Τετάρτης μαθητές Λυκείων στην Ξάνθη. Οι μαθητές, αν και τα σχολεία τους παρέμεναν κλειστά καθώς έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών, έδωσαν ραντεβού στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης στις 12.30, παραμένοντας σε αναβρασμό για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στη λειτουργία των Λυκείων της χώρας. 

Αν και η συμμετοχή δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή της πρώτης κινητοποίησης των μαθητών τη Δευτέρα, όταν εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης ξεχύθηκαν στους δρόμους, ωστόσο οι διαδηλωτές δεν φάνηκε να απογοητεύονται αλλά αντίθετα πραγματοποίησαν μια ακόμη ηχηρή διαδήλωση μέσα στην πόλη. 

Κρατώντας αυτοσχέδια πανό και φωνάζοντας συνθήματα ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι από την Κεντρική Πλατεία κινούμενοι προς την Παλιά Πόλη και ακολουθώντας διαφορετική διαδρομή από την πορεία της Δευτέρας. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως όπως διαμηνύουν οι ίδιοι οι μαθητές η κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουν πως δεν υποκινούνται πολιτικά αλλά αντιδρούν στα μέτρα που δεν θεωρούν δίκαια. 

“Θέλουμε μάθημα και όχι κλειστά σχολεία”
Την πεποίθηση πως οι μαθητές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις δεν επιθυμούν κλειστά σχολεία αλλά δίκαιη και σωστή εκπαίδευση εξέφρασε ο μαθητής του 2ου Λυκείου Ξάνθης Ελισαίος Ντούβελος, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει πως  “τη Δευτέρα καταθέσαμε τα αιτήματά μας στην Περιφέρεια και τη Δευτεροβάθμια Ξάνθης και σήμερα έχουμε συνάντηση για να τα συζητήσουμε. Αυτά τα αιτήματα αφορούν κυρίως πράγματα που μπορούν να γίνουν άμεσα στο Νέο Λύκειο ώστε να γίνει πιο προσιτό στους μαθητές, αλλά και νέα πράγματα ώστε να αλλάξει ριζικά το Νέο Λύκειο. Από τη μια πλευρά ζητάμε την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και εάν αυτή η κατάργηση δεν επέλθει λόγω κάποιου κολλήματος, ζητάμε τα θέματα να είναι πιο εύκολα και πιο ισάξια ώστε να μην βασίζεται μόνο στην τύχη το πως θα γράψει ένας μαθητής, να μειωθεί η ύλη σε όλα τα μαθήματα και η τράπεζα θεμάτων να βγαίνει πιο νωρίς γιατί πέρσι βγήκε πολύ αργά”.

Όπως μάλιστα διευκρινίζει ο ίδιος, “ζητάμε άμεσες κυρώσεις σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία τα οποία πέρσι έκαναν διαρροή θεμάτων πριν γράψουν τα παιδιά, ενώ όλοι μπαίνουμε με τον ίδιο βαθμό στο Πανεπιστήμιο, που ήταν τελείως άδικο για όλους, γιατί δηλαδή όποιος έχει λεφτά θα γράφει και καλύτερο βαθμό; δεν είναι σωστό. Ζητάμε να γίνει περισσότερες ώρες το μάθημα της πληροφορικής γιατί πρέπει να εκσυγχρονιστεί όλη η εκπαίδευση, τα μαθήματα να είναι περισσότερο γενικής παιδείας άλλωστε μιλάμε για ένα Γενικό Λύκειο όχι ένα Λύκειο εξειδικευμένο, θέλουμε καθηγητές  και βιβλία από την αρχή της χρονιάς ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το μάθημα. Εμείς δεν επιθυμούμε να κλείνουν τα σχολεία και να μην γίνεται το μάθημα. Ακόμη και με τις καταλήψεις έχουμε καταλάβει ότι το μάθημα θα γίνει μέσα στο Πάσχα, όποτε το μάθημα δεν θα χαθεί. Θέλουμε τη συμμετοχή όλων των μαθητών ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα οργανωμένο κίνημα, να μπορέσουμε τα αιτήματά μας να απαιτήσουμε να ακουστούν με δύναμη και κύρος. Όπως βλέπετε δεν θα υπάρχουν κομματικές σκοπιμότητες μέσα στην πορεία, είναι μια μαθητική πορεία”.   

Δεν υπάρχουν σχόλια