GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανακοινώθηκαν 400 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους της Ξάνθης – Ξεκινούν τα 5μηνα

-Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων για τους τέσσερις δήμους της Π.Ε. Ξάνθης  Σε 397 ανέρχονται οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας που προβλέ...

-Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων για τους τέσσερις δήμους της Π.Ε. Ξάνθης 

Σε 397 ανέρχονται οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας που προβλέπονται σε νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για τους 4 Δήμους της Π.Ε. Ξάνθης. Πρόκειται για συμβάσεις πεντάμηνης διάρκειας που αφορούν ειδικότητες εργαζομένων στις οποίες παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις οι Δήμοι της χώρας, ενώ συνολικά στην Περιφέρεια ΑΜΘ το πρόγραμμα αφορά 2.239 θέσεις και η κατανομή γίνεται βάσεις πληθυσμιακών κριτηρίων. 

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ενώ έχει συνολικό προϋπολογισμό 200.000.000 ευρώ και αφορά 50.000 άνεργους. 

Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων στους Δήμους της Ξάνθης 
ΔΗΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ 11.544 26
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ 15.540 58
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 65.133 243
ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ 19.005 70

Αναφερόμενος στην κατανομή των θέσεων ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης τόνισε «σε κλίμα δημιουργικής συναντίληψης καταλήξαμε πως 34.000 θέσεις θα κατανεμηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, εκ των οποίων 3.500 στις Περιφέρειες ενώ 16.000 σε κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους… Η χρηματοδότηση αυτής της μεγάλης δράσης εξασφαλίστηκε ύστερα από μια σκληρή διαπραγμάτευση με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  για την εμπροσθοβαρή αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, περισσοτέρων από 700 εκ μέχρι το τέλος του 2015.  Βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση. Η μείωση της ανεργίας κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες είναι μόνο η αρχή».

«Από τις 50.000 θέσεις, οι 14.000 αφορούν θέσεις σε υπουργεία, ενώ οι υπόλοιπες 36.000 θέσεις αφορούν Δήμους, Περιφέρειες, αλλά και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ενώ θα αφορούν σε 110 διαφορετικές ειδικότητες. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην κάλυψη των θέσεων από ανέργους χαμηλών τυπικών προσόντων. Εξάλλου αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως αυτή η νέα δράση διαθέτει πολλά αναβαθμισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τις αντίστοιχες δράσεις του παρελθόντος», τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε πως «δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τη συνεισφορά των προγραμμάτων αυτών στην παροχή πιο αναβαθμισμένων υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο και μάλιστα σε νευραλγικούς τομείς καθώς επίσης και ότι παρέχουν τη δυνατότητα ειδικά σε νέους ανθρώπους να αποκτήσουν διόλου αμελητέα εργασιακή εμπειρία. Συμπερασματικά, είναι υπόθεση όλων μας να υλοποιήσουμε με απόλυτη διαφάνεια και κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, χωρίς φυσικά να παρεκκλίνουμε από την πορεία μας που έχει στόχο την δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης με ικανοποιητικές αμοιβές».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε πως «πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, η οποία γίνεται πράξη χάρη στην πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, διασφαλίζουμε απασχόληση και εισόδημα σε αυτή την ιδιαίτερη δύσκολη συγκυρία, σε 32.000 άνεργους συμπολίτες μας, σε πρώτη φάση. Ενώ έχουμε προτείνει να αυξηθεί κατά 2.000 ακόμη θέσεις ο αριθμός των απασχολούμενων μέσα από το πρόγραμμα, καθώς και το χρονικό διάστημα υλοποίησης του. Οι 32.000 θέσεις έχουν κατανεμηθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας, με πληθυσμιακά κριτήρια και σε ειδικότητες που έχουν διαπιστωθεί σημαντικές ελλείψεις.

Τέλος, ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θοδωρής Αμπατζόγλου δήλωσε: «Η κοινωφελής εργασία μέσω της οποίας 50.000 άνεργοι θα απασχοληθούν για 5 μήνες με πλήρη ασφάλιση, στις υπηρεσίες του Δημοσίου, των Νοσοκομείων, των Ταμείων, των Περιφερειών και των Δήμων, θα υλοποιηθεί από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στη βάση του Νόμου και της σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Όπως και στην α’ φάση έτσι και τώρα ο ΟΑΕΔ είναι έτοιμος να υλοποιήσει το πρόγραμμα με αρτιότητα και αποτελεσματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια