GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προσπάθειες να ανοίξουν 6 παιδικές χαρές στην Ξάνθη – 320.000 ευρώ για τη συμμόρφωσή τους

-Μελέτη για να ανοίξουν αυτές σε Σάρδεων, Καλλιθέα, Κιμμέρια, Σταυρούπολη και Παλιά Χρύσα Προσπάθειες για να τεθούν ξανά προς χρήση έξ...

-Μελέτη για να ανοίξουν αυτές σε Σάρδεων, Καλλιθέα, Κιμμέρια, Σταυρούπολη και Παλιά Χρύσα

Προσπάθειες για να τεθούν ξανά προς χρήση έξι από τις παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης φαίνεται πως καταβάλει ο Δήμος, εγκρίνοντας την εργασίες ύψους 320.000 ευρώ για τη συμμόρφωσή τους με την ισχύουσα νομοθεσία. 

Όπως είναι γνωστό ήδη από το καλοκαίρι και μετά την εφαρμογή νέου νομοθετικού πλαισίου γύρω από τη λειτουργία των παιδικών χαρών, όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης κατέβασαν ρολά, καθώς διαπιστώθηκαν ακατάλληλα – κατά τις νέες διατάξεις του Νόμου – μηχανήματα και συνθήκες. Ως εκ τούτου ο Δήμος προχώρησε στη σφράγιση του χώρου και την τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων με τις οποίες κάνει γνωστό στους δημότες πως δεν επιτρέπεται να κάνουν χρήση των χώρων. 

Βέβαια στην πράξη δεν είναι λίγοι αυτοί που αψηφούν τις σχετικές σημάνσεις και εισέρχονται κανονικά στις παιδικές χαρές, μιας και δεν υπάρχουν αντίστοιχοι χώροι αναψυχής. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό από την πλευρά των Τεχνικών Υπηρεσιών που υπάρχει μελέτη για την επαναλειτουργία έξι παιδικών χαρών και ζητήθηκε η έγκριση του ποσού των 320.000 ευρώ προς αυτή την κατεύθυνση. 

Πρόκειται για δυο παιδικές χαρές επί της οδού Σάρδεων, καθώς και τις παιδικές χαρές στην Καλλιθέα, τα Κιμμέρια, τη Σταυρούπολη και την Παλιά Χρύσα. Κατά το παρελθόν ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος είχε αναφερθεί στη σημερινή κατάσταση γύρω από τη λειτουργία των παιδικών χαρών και εξήγησε πως γίνονται προσπάθειες για την επαναλειτουργία τους. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και της αφαίρεσης των μηχανημάτων – παιχνιδιών που κρίνονται ως ακατάλληλα από τη νέα νομοθεσία ώστε έστω να μπορέσουν να δοθούν στο κοινό παιδικές χαρές, όπως αυτή στην περιοχή “Νησάκι”.  

Δεν υπάρχουν σχόλια