GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υφ. Εξωτερικών: “Η Τουρκία θα πέσει μέσα στον λάκκο που σκάβει η ίδια! Είναι απομονωμένη” (+AUDIO)

-Μίλησε για τις προκλήσεις της γειτονικής χώρας ο Άκης Γεροντόπουλος για τις εξελίξεις με την ΑΟΖ  Την πεποίθηση πως η Τουρκία “θα πέσ...

-Μίλησε για τις προκλήσεις της γειτονικής χώρας ο Άκης Γεροντόπουλος για τις εξελίξεις με την ΑΟΖ 

Την πεποίθηση πως η Τουρκία “θα πέσε στον λάκκο που σκάβει μόνη της” και πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση από τη γείτονα χώρα εξέφρασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Άκης Γεροντόπουλος. 

Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, “η Τουρκία θα πέσει μέσα στον λάκκο που σκάβει η ίδια. Θυμάστε τι έλεγε πριν από μερικά χρόνια ο Νταβούτογλου, πως επιθυμούν μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες και βλέπουμε ότι έχουν προβλήματα με όλους. Με έναν γείτονά τους δεν λένε καλημέρα”. 

Μάλιστα όπως ανέφερε ο Υφ. Εξωτερικών σχετικά με τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας, “η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση με μια χώρα που δεν αναγνωρίζει το σύνολο των χωρών της Ε.Ε. Από τη στιγμή λοιπόν που η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κύπρο αντιλαμβάνεστε το μήνυμα”, ενώ παράλληλα διευκρίνισε πως “η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει την Τουρκία σε λεονταρισμούς αλλά είναι αποφασισμένη και σίγουρη και έχει όλες τις δυνατότητα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση εκ μέρους των γειτόνων μας”. 




Σχολιάζοντας την πρόσφατη οριοθέτηση της ΑΟΖ της Αιγύπτου αλλά και τη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου ο κ. Γεροντόπουλος ανέφερε πως η χώρα έχει δημιουργήσει μια ασπίδα γύρω της μέσω των διεθνών σχέσεων που έχει αναπτύξει ενώ τόνισε πως “πριν από 1 χρόνο έτυχε να είμαι στην Αλεξάνδρεια την ημέρα μάλιστα που απέπεμψαν τον Τούρκο Πρέσβη. Εκείνη την ημέρα μάλιστα, και εκτός πρωτοκόλλου, ζήτησε να με δει ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας ο οποίος μάλιστα μου έδωσε το χρυσό κλειδί της πόλης, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα. Αντιλαμβάνεστε τη σημειολογία του πράξης που είναι πάρα πολύ σημαντική. Αυτά τα πράγματα παίζουν ρόλο στο χτίσιμο των σχέσεων. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δημιουργία μια ασπίδα γύρω της πολύ σημαντική”.   

Βήμα, βήμα για τη βίζα των 72 ωρών 
Ερωτηθείς σχετικά για την έκδοση βίζας 72 ωρών σε επισκέπτες από την Τουρκία που σκοπεύουν να έρθουν στην περιοχή, και δη την Περιφέρεια ΑΜΘ, ο Υφυπουργός ξεκαθάρισε πως υπάρχει δεδηλωμένη πρόθεση από πλευράς του Υπουργείο αλλά και όλων των εμπλεκόμενων αυτό να καταστεί εφικτό, πάντα με στόχο την τουριστική τόνωση της περιοχής.  

Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες το σχετικό αίτημα εξέφρασε εκ νέου ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος μάλιστα συναντήθηκε με την Υπ. Τουρισμού η οποία επίσης δήλωσε υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης. 

“Είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό, γίνονται πολλές συζητήσεις, θα πρέπει να έχουμε και τη συμφωνία της Ε.Ε. Η Ελλάδα επεξεργάζεται το θέμα έτσι ώστε να μην έχει αρνητικές απαντήσεις. Θα πρέπει να δώσουμε πειστικά στοιχεία για να αυξηθεί ο τουρισμός σε όλη την Περιφέρεια γιατί είναι ένας ενιαίος χώρος, μπορεί να είμαι βουλευτής του Έβρου αλλά με ενδιαφέρει όλη η Περιφέρεια μας. Ή όλοι θα πάμε καλά ή όλοι θα πατώσουμε”. Μάλιστα ο ίδιος επιφυλάχθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης τονίζοντας πως είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα και πως από την πλευρά της η Ελλάδα το χειρίζεται με τη δέουσα προσοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια