GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πέντε τρόποι για να πείσετε ένα δύσκολο παιδί να φάει!

Μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις για τους γονείς είναι όταν το παιδάκι τους είναι εκλεκτικό με το φαγητό. Χρειάζεται τεράστια υπ...

paidi_fagito
Μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις για τους γονείς είναι όταν το παιδάκι τους είναι εκλεκτικό με το φαγητό.

Χρειάζεται τεράστια υπομονή από τη μεριά σας για να καταφέρετε κάθε φορά να το πείσετε να φάει και κυρίως για να ξεπεράσετε μαζί αυτή την «παραξενιά» του. Η συζήτηση με το παιδί είναι πάντα το πρώτο βήμα αλλά τις περισσότερες φορές δεν αρκεί. Για αυτό σας δίνουμε 5 πρακτικές συμβουλές που θα κάνουν το φαγητό και πάλι απόλαυση.

1. Να τρώτε όλοι μαζί. Το φαγητό δεν είναι απλώς ανάγκη αλλά και κοινωνική συνεύρεση. Η οικογένεια μαζεύεται γύρω από το τραπέζι και το παιδί έτσι αντιλαμβάνεται το φαγητό του σαν μέρος μιας ιεροτελεστίας. Η επαφή του με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας είναι πολύ πιθανό να το κάνει να θέλει να δοκιμάσει διάφορα φαγητά που πριν αρνιόταν.

2. Να δοκιμάζει απ' όλα. Είναι πολύ δύσκολο να πείσεις ένα εκλεκτικό παιδί να αδειάσει το πιάτο του, αλλά μπορείτε να κάνετε συμφωνία να δοκιμάζει από ότι έχει αυτό μέσα. Με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσει να τρώει φαγητά που πριν του ήταν δύσκολο. Έστω και μια μπουκιά μπορεί να το παρακινήσει να αλλάξει διατροφικές συνήθειες.

3. Περιορίστε τα τσιμπλογήματα. Τα επιλεκτικά στο φαγητό παιδιά συνήθως τσιμπολογάνε όλη την ώρα σνακς και γλυκίσματα. Προσπαθήστε να τα περιορίσετε στο ελάχιστο έτσι ώστε το παιδί σας να κάθετε στο τραπέζι πεινασμένο.

4. Μην τονίζετε την παραξενιά του. Όσο περισσότερο ασχολείστε με τη δυσκολία του παιδιού σας να φάει, τόση περισσότερη σημασία δίνει και το ίδιο σε αυτό το πρόβλημα. Είναι πολύ πιθανό μια προσωρινή δυσκολία στην τροφή να γίνει μόνιμη κακή συνήθεια εξαιτίας της βαρύτητας που της δώσατε.

5. Δώστε του επιλογές. Όσο ενοχλητικό και να είναι για εσάς προσπαθήστε να δίνετε στο παιδί σας τουλάχιστον δύο επιλογές από υγιεινά φαγητά. Έτσι θα έχει την ικανοποίηση ότι το έχει επιλέξει μόνο του.
Πηγή: mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια