GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αποπλάνησε ανήλικη μέσα σε άλσος στην Ελευθερούπολη Καβάλας - Καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλακή

ΔΙΚΗ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ Σε επιπολαιότητα και των δύο, θύτη και θύματος, απέδωσαν ακόμα και οι συγγ...

ΔΙΚΗ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

Σε επιπολαιότητα και των δύο, θύτη και θύματος, απέδωσαν ακόμα και οι συγγενείς του θύματος, τη σχέση που οδήγησε μία ανήλικη και έναν νεαρό άνδρα στα δικαστήρια, τη μεν πρώτη γιατί υπέστη σεξουαλική κακοποίηση και τον δε δεύτερο να απολογείται και τελικά να καταδικάζεται για την πράξη του αυτή. 

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης εκδικάστηκε η υπόθεση με κατηγορούμενο τον 27χρονο σήμερα Νικόλαο Α. για το αδίκημα της αποπλάνησης ανήλικου. Στο δικαστήριο παρέστησαν όλοι, ο κατηγορούμενος ο οποίος δεν ήταν κρατούμενος σε φυλακές, το θύμα της ασέλγειας, συγγενικά και φιλικά πρόσωπα της νεαρής κοπέλας. Με ενόρκους τους Χριστίνα Βαρσαμίδου, Μαρίνα Αποστολίδου, Μαρία Σεβδυνίδου και Αναστάσιο Χατζηκυριακίδη, διεξήχθη η δίκη, παρόλο που έγινε προσπάθεια εκ μέρους της υπεράσπισης του κατηγορουμένου να εξαιρεθούν γυναίκες – ένορκοι, λόγω της φύσης της υπόθεσης.  

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ 
Πρώτη κλήθηκε να καταθέσει η νεαρή κοπέλα, που αμέσως ρωτήθηκε τι ηλικία έχει σήμερα. Όταν αποκρίθηκε ότι είναι 17 ετών, τότε ο πρόεδρος εισηγήθηκε η δίκη να γίνει κλεισμένων των θυρών,  για να διασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών της δεδομένων. Νωρίτερα είχε αναγνωστεί το κατηγορητήριο της υπόθεσης, σύμφωνα με το οποίο ο δράστης στις 25 Οκτωβρίου 2010 στην τοποθεσία άλσος Αγίας Παρασκευής της Ελευθερούπολης Καβάλας προέβη σε ασελγή πράξη σε βάρος της 13χρονης τότε κοπέλας ικανοποιώντας τις σεξουαλικές του ορέξεις. Αυτός τότε ήταν 23 ετών.  

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ 
Γνώριμοι από κοινές παρέες που διατηρούσαν στη Νέα Πέραμο Καβάλας, ήταν δράστης και θύμα, αλλά τελικά κατέληξαν στα δικαστήρια. Να σημειωθεί ότι πρωτόδικα ο δράστης είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκισης με περιοριστικούς όρους, προκειμένου να δίνει το παρόν σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του στη Νέα Πέραμο αρχικά και στη συνέχεια στην Αθήνα, όπου μετακόμισε και διαμένει μέχρι και σήμερα. Από τη στιγμή της σύλληψής του ο άνδρας είχε κριθεί προφυλακιστέος, οπότε είχε μείνει στη φυλακή διάστημα 7 μηνών, μέχρι να δικαστεί πρωτοδίκως και να αποφασιστεί ότι η ποινή φυλάκισης θα εκτελεστεί με τους περιοριστικούς όρους. 

Στο μεταξύ φρόντισε μετά την τέλεση του συμβάντος να διαγάγει ηθικό βίο, ζήτησε συγνώμη από το θύμα και την οικογένεια και αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο τόσο στην πρωτόδικη όσο και στην πρόσφατη εφετειακή απόφαση. Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης ιδιαίτερη σημασία φαίνεται να διαδραμάτισε η κατάθεση της μητέρας του θύματος. Ειδικότερα η οικογένεια είπε ότι το συμβάν οφείλεται και το απέδωσε και η ίδια η μητέρα της παθούσας στην ανωριμότητα και των δύο τότε, ασχέτως αν ο δράστης ήταν τότε ενήλικος.  

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΤΕΡΑΣ 
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο εξέδωσε καταδικαστική απόφαση και επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, ενώ έγινε άρση των περιοριστικών όρων. Παράλληλα του αναγνωρίστηκε του προτέρου εντίμου βίου και το γεγονός ότι μετά την τέλεση της πράξης διήγαγε ηθικό βίο, αφού το μεταξύ έκανε οικογένεια, περιμένει παιδί και θα παντρευτεί το Δεκέμβριο. Συνήγορος υπεράσπισης του δράστη, έχοντας διοριστεί αυτεπαγγέλτως ήταν ο δικηγόρος Κομοτηνής Χρήστος Ματσκίδης.  Ενδεικτικό των σχέσεων μεταξύ του δράστη και του θύματος αλλά και της οικογένειας της ανήλικης είναι ότι μετά το τέλος της δίκης αντάλλαξαν ευχές. 
Δήμητρα Συμεωνίδου / xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια