GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έπιναν νερό και δεν πλήρωσαν τον λογαριασμό επί 10 χρόνια! Απίστευτες καταγγελίες για τον Τόπειρο

-Απίστευτες καταγγελίες από τον νυν Δήμαρχο Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου για την προηγούμενη διοίκηση  -Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στη διά...

-Απίστευτες καταγγελίες από τον νυν Δήμαρχο Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου για την προηγούμενη διοίκηση 
-Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στη διάθεσή του, διέγραψαν οφειλές 550.000 ευρώ 

dimos_topeirouΟφειλές ύψους 550.000 ευρώ από ανείσπρακτους λογαριασμούς νερού διέγραψε η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου Τοπείρου σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο νυν Δήμαρχος κ. Θωμάς Μίχογλου, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή “Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα”. 

Όπως ανέφερε ο κ. Μίχογλου, πρόκειται για χρήματα τα οποία δεν είχαν εισπραχθεί το διάστημα 2000 έως 2010 ενώ τα σχετικά έγγραφα τα ζητούσε ο ίδιος όντως αντιπολίτευση στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς ωστόσο να τα λάβει ποτέ. “Εμείς ζητούσαμε να μας δώσουν αυτά τα στοιχεία και την απόφαση που είχε ληφθεί αλλά δεν μας την έδιναν” ανέφερε ο Δήμαρχος Τοπείρου προσθέτοντας πως “στις 30.12.2010 αποφασίστηκαν διαγραφές σε ανείσπρακτα ύψους 550.000 ευρώ. Ανάμεσα μάλιστα σε αυτούς που τους διέγραψαν τις οφειλές βρίσκονταν και δημοτικοί σύμβουλοι. Και αναρωτιέμαι εγώ, που βρίσκεται η Αποκεντρωμένη; δεν έκανε έλεγχο σε αυτές τις αποφάσεις;”. 

Μάλιστα όπως εξηγεί ο κ. Μίχογλου, μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και αφού έφτασαν στα χέρια του τα σχετικά έγγραφα τα αποστέλλει στον Εισαγγελέα, τον κ. Ρακιτζή αλλά και τους οικονομικούς εισαγγελείς που κάνουν φύλλο και φτερό τη διαχείριση του Δήμου τα τελευταία χρόνια. “Δυστυχώς κάθε ημέρα ανακαλύπτουμε πράγματα και θαύματα για τον Δήμο” συμπληρώνει με νόημα ο κ. Μίχογλου, εξηγώντας πως “αυτοί που τους διέγραψαν τις οφειλές ήταν ψηφοφόροι τους”. 

Για πρώτη φορά... δημοπρασία! 
Ακόμη ένα από τα παράξενα και περίεργα που λάμβαναν χώρα στον Δήμο Τοπείρου τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει ο νέος Δήμαρχος, και το γεγονός πως οι δημοτικές εκτάσεις παραχωρούνταν χωρίς να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή αυτή των δημοπρασιών αλλά με απευθείας αναθέσεις, γεγονός που όπως συμπληρώνει έβλαπτε οικονομικά τον Δήμο.  

“Βγάλαμε σε δημοπρασία 4.000 στρέμματα κάτι που τόσο χρόνια δεν είχε συμβεί ξανά παρά το ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία. Τόσα χρόνια γίνονταν απευθείας μισθώσεις και απορρώ και πάλιπως η Αποκεντρωμένη που έκανε τον έλεγχο των αποφάσεων αυτών δεχόταν να μην γίνονται δημοπρασίες” τονίζει ο κ. Μίχογλου, εξηγώντας πως “οι κάτοικοι συναίνεσαν φυσικά στο να γίνονται νόμιμα οι διαδικασίες και έχουμε ξεκινήσει τις δημοπρασίες. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που τόσα χρόνια έμαθαν να μην πληρώνουν ή μάλλον τους έλεγαν να μην πληρώνουν και θα τα τακτοποιήσουν. Ο Δήμος έχανε εκατομμύρια τόσα χρόνια για να κάνουν κάποιοι την πολιτική τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια