GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιόρτασε την ελευθερία της η Ξάνθη – Ηλιόλουστη παρέλαση υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό (+VIDEO)

-Χωρίς απρόοπτα η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Ξάνθη το πρωί του Σαββάτου  -Θύμιζε φρούριο για μια ακόμη φορά η Πλατεία Ελ...


-Χωρίς απρόοπτα η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Ξάνθη το πρωί του Σαββάτου 
-Θύμιζε φρούριο για μια ακόμη φορά η Πλατεία Ελευθερίας και ο χώρος των επισήμων 

Χωρίς απρόοπτα και με τη δέουσα επισημότητα γιορτάστηκαν το Σάββατο τα Ελευθέρια στην πόλη της Ξάνθης, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιώργου Ντόλιου που εκπροσώπησε την κυβέρνηση. 

Από νωρίς το πρωί η περιοχή περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας, όπου είχε τοποθετηθεί η εξέδρα των επισήμων, θύμιζε φρούριο καθώς τέθηκαν σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης, όπως άλλωστε συνηθίζεται πλέον στις παρελάσεις των τελευταίων ετών. Στην περιοχή περιμετρικά της εξέδρας είχαν τοποθετηθεί προστατευτικά κιγκλιδώματα ενώ στον χώρο βρίσκονταν ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα είχαν τεθεί σε ισχύ απαγορευτικά μέτρα κυκλοφορίας των οχημάτων. 

Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι στο μνημείο της Πλ. Ελευθερίας τελέσθηκε το καθιερωμένο τελετουργικό χωροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος, ενώ το παρών στην τελετή έδωσαν οι βουλευτές της πόλης, θρησκευτικοί και πολιτικοί παράγοντες της περιοχής καθώς και ο Στρατός. 

Ακολούθησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, το Δ' Σώμα Στρατού αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής. Καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης επικρατούσε ηλιοφάνεια, με τους πολίτες ωστόσο να παρακολουθούν πίσω από τα κάγκελα και μακριά από την εξέδρα των επισήμων. 

Η αγορά της πόλης παρέμεινε κλειστή λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων, ενώ η Λαϊκή Αγορά, το γνωστό παζάρι, πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν όπως προβλέπεται σχετικώς για αντίστοιχες περιπτώσεις. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως φέτος τα Ελευθέρια της πόλης συνέπεσαν και με τη θρησκευτική εορτή των μουσουλμάνων Κουρμπάν Μπαϊράμ. 

“Έχουμε δρόμο για την ανάπτυξη της Θράκης”
Αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Ντόλιος, δήλωσε πως “σήμερα βρισκόμαστε σχεδόν 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης, από τη διοικητική της ενσωμάτωση. Τελευταία διάφορα γεγονότα ή κάποια γεγονότα επισήμαναν ότι έχουμε ακόμη δρόμο για την αναπτυξιακή της ενσωμάτωση. Εμείς το έχουμε διαπιστώσει και αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να επαναφέρουμε ως εθνική προτεραιότητα αυτή την ιδιαιτερότητα. Χρόνια πολλά”. Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελήμων, δήλωσε πως “σήμερα αυτή τη μεγάλη ημέρα των Ελευθερίων οι μαθητιώσα νεολαία αλλά και τα στρατευμένα μας παιδιά που πέρασαν από μπροστά μας με καμάρια και λεβεντιά αναπτερώνουν το ηθικό μας. Κάτι που το έχει ανάγκη ο λαός μας και πιστεύουμε ότι με τέτοια παιδιά που μεγαλώνουν τα πράγματα θα ξαναβρούν τον δρόμο τους προς την ευημερία του λαού μας. Εύχομαι υγεία, ειρήνη και έτη πολλά σε όλους”. 

Παίρνοντας τον λόγο ο Διοικητής του Δ' ΣΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Χαλκίδης, σημείωσε πως “γιορτάσαμε σήμερα τα 95 Ελευθερία της Ξάνθης, τιμήσαμε αυτούς οι οποίοι με τη θυσία τους και τον αγώνα τους απελευθέρωσαν την Ξάνθη και έβαλαν τη βάση για την απελευθέρωση της Θράκης μας. Εμείς οι νεότεροι εκτός από την τιμή και τη θύμηση του οφείλουμε και μια υπόσχεση, ότι τους δύσκολους αυτούς καιρούς με πίστη στις δυνάμεις μας και τον Θεό θα κάνουμε το ποιοτικό άλμα προς τα μπρος. Εύχομαι σε όλους τους κατοίκους ειρήνη και υγεία”. Με τη σειρά του ο Δήμαρχος της πόλης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος τόνισε πως “95 χρόνια ελεύθερης Ξάνθης, 95 χρόνια μετά πρέπει να τιμήσουμε τους  ανθρώπους που μας ξανάφεραν τα 3.000 χρόνια ελευθερίας της Θράκης μας, τα 3.000 χρόνια δημιουργίας, τα 3.000 χρόνια ελληνισμού και πολιτισμού. Θέλω να συγχαρώ τους μαθητές για την πάρα πολύ καλή παρέλαση αλλά και τον στρατό που πάντα μας τιμά, μας υπερασπίζεται και μας γεμίζει υπερηφάνεια. Χρόνια πολλά στους συνδημότες μας, με υγεία και πάνω απ' όλα ελπίδα για το αύριο που είναι μεγάλο, μακρύ και δυνατό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια